31 Mayıs 2021 Pazartesi

Erdoğan yine fırsattan istifade etti

Kabine toplantısı sonrası merakla beklenen koronavirüs kısıtlamalarını açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Erdoğan 25 dakika hükumet icraatlarını son 3 dakika da bekleneni anlattı. Bu tutum sosyal medyada tepkilere neden olurken Erdoğan’ın kendini izletmek için hiç bir fırsatı kaçırmadığı yorumları yapıldı.

BOLD – Beştepe’de düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçerek alınan kararları açıkladı.

Yaklaşık 3 saat 45 dakika süren toplantı sonrası Erdoğan, 2 haftalık kademeli normalleşme sürecinin 1. aşamasının sona erdiğini açıkladı.

MÜCADELE SÜRÜYOR

Bir buçuk yıldır dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan pandemiyle mücadelenin sürdüğünü belirten Erdoğan, “Türkiye, dünyada milli gelirine oranla halkına en yüksek miktarda destek sağlayan ülkelerin başında gelmektedir. Toplamda 661 milyar lirayı bulan hibe ve desteklerin, ülkemizin salgın sürecini çok ciddi ekonomik kayıplara, sosyal sıkıntılara, güvenlik tehditlerine maruz kalmadan geçirmesinde çok büyük katkısı olmuştur” dedi.

Kuraklık sıkıntısının tehdidi altında olan bölgelerdeki çiftçilere verilen hibelere değinen Erdoğan, “Sulama sistemlerini modernleştirmeleri için 150 milyon lira hibe vereceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde enerji konusunda yeni sevindirici haberleri kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

AŞI SEFERBERLİĞİ

Aşı seferberliği vurgusu yapan Erdoğan, “BioNTech, Sinovac ve Sputnik V gibi sözleşmesi yapılan farklı aşılardan haziran ayında mümkün olan en yüksek sayıda miktarın ülkemize getirilmesi ve süratle uygulanması için yoğun hazırlık içindeyiz. İnşallah kendi aşımıza da yıl bitmeden kavuşmuş olacağız. Aradan geçen iki haftalık sürede vaka ve ölüm sayılarındaki nispi azalmanın, hedeflediğimiz oranda değilse bile önemli ölçüde sürüyor olması tedbirlerin amacına ulaştığının ifadesidir” şeklinde konuştu.

SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ DEĞİŞTİ

Kademeli normalleşmede ikinci aşamaya geçildiğini söyleyen Erdoğan: “Sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir. Bu sınırlama hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacaktır. Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir” dedi.

KIRAATHANE RESTORAN VE KAFELER

Restoran ve kafelere ilişkin alınan yeni kararları da açıklayan Erdoğan: “Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00’e kadar paket servisini sürdürebilecek. Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecektir.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır. Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir. Spor kulüpleri genel kurullarını haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da ikinci yarısından itibaren gerçekleştirebileceklerdir. Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecek.”

ERDOĞAN YİNE SONA BIRAKTI

Erdoğan’ın pandemi kısıtlamalarıyla ilgili yeni kararları açıkladığı basın toplantısı merakla bekleniyordu. Erdoğan, ilk 25 dakika hükumetin icraatlarına son 3 dakika da yeni pandemi kısıtlamalarına değindi.

Emin Çapa ve Atilla Taş gibi isimler sosyal medyada Erdoğan’ın tutumunu eleştirdi. Atilla Taş, “Kendini övmesi bi bitse de mevzuyu anlasak!” diyerek tepki gösterdi.

Çıktığı canlı yayın programlarının reytingi ilk 20’ye giremeyen Erdoğan, kendini izletmek için en ufak fırsatı kaçırmıyor. Son olarak Sedat Peker’in iddiaları sonrası TRT Haber’de gazetecilerin karşısına çıkacağı açıklanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu bekleyenler Erdoğan’ın söyleşisini izlemek zorunda kaldı. Soylu’nun katıldığı program ise 20 dakika rötarla başladı.

Sedat Peker ağzındaki baklayı çıkardı: Cemevine saldıracaklar!

Erdoğan yine fırsattan istifade etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder