1 Haziran 2021 Salı

Bişkek’te kaçırılan eğitimci Orhan İnandı için Türk Elçiliği önünde protesto

Dün akşam saatlerinde kaçırılan eğitimci Orhan İnandı için Kırgızistan ayağa kalktı. Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un açıklamasından sonra Bişkek’teki Türk elçiliğinin önünde toplanan Kırgızistanlılar İnandı’nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

BOLD ÖZEL – Dün akşam Bişkek’teki evinin önünden kaçırılan Sapat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Orhan İnandı için, okulun öğrencileri, veliler ve Kırgızistanlılar Bişkek’teki Türk Büyükelçiliği önünde protesto yaptı.

Orhan İnandı’nın şu anda elçilikte olduğu ve Bişkek’e 25 km uzaklıktaki Manas Uluslararası Havaalanında bekletilen özel bir uçakla Türkiye’ye götürüleceği iddia ediliyor.

Hayatını eğitime adayan Orhan İnandı, dün akşam saatlerinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Cengiz Aytmatov Caddesi’nde yer alan evinden çıkarken kimliği belirsiz kişilerce bir araca zorla bindirildi. 1 Haziran sabahı 04 sularında olay yerine giden polis, İnandı’nın Lexus marka arabasını kapıları açık bir halde buldu. Arabanın içinde İnandı’nın ceketi ve iki telefonu vardı.

Yakınlarının başvurusunu değerlendiren Oktyabrsky bölgesi polisinden şu açıklama yapıldı: “Deneyimli müfettişler ve görevliler arasından bir soruşturma-operasyon grubu oluşturuldu. Orhan İnandı’nın nerede olduğunu belirlemek için gerekli tüm soruşturma eylemleri ve arama önlemleri alındı.”

Orhan İnandı’nın kaçırılması üzerine Kırgızistan Cumhurbaşkanlığından resmi açıklama yapıldı. Açıklamada , “Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgızistan Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Devlet Komitesine ve Kırgızistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına, Kırgızistan Cumhuriyeti vatandaşı Orhan İnandı’yı aramak için soruşturma ve operasyonel önlemleri güçlendirme ve ek kuvvetler dahil etme talimatı verdi.” denildi.

Orhan İnandı’nın kaçırılma şeklinin, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) daha önce Kosova, Malezya, Pakistan ve en son Kenya’da gerçekleştirdiği operasyonlarla benzerlik taşıdığı vurgulandı.

ORHAN İNANDI KİMDİR?

1995’ten bu yana Kırgızistan’da eğitimcilik yapan Orhan İnandı, 2001 yılından veri Uluslararası Sapat Eğitim Kurumları Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Pedagoji üzerine doktora yapan Orhan İnandı aynı zamanda Kırgız Cumhuriyeti vatandaşı.

Bünyesinde 16 lise, 1 üniversite, 1 uluslararası okul, 3 ilkokul bulunan Uluslararası Sapat Eğitim Kurumları, Kırgız Cumhuriyeti eğitim sistemine yaptığı katkılardan dolayı 2002 yılında “Kırgız Cumhuriyeti Eğitiminde Mükemmeliyet” ünvanlı Şeref Madalyası ve beraberinde Kırgız Cumhuriyeti Takdir Belgesi verildi. 2003 yılında ise Onur Madalyası ile ödüllendirildi.

Bişkek’te kaçırılan eğitimci Orhan İnandı için Türk Elçiliği önünde protesto yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder