4 Haziran 2021 Cuma

MİT Selahaddin Gülen’i Kenya’dan kaçırdı Ankara askeri imzayı attı

Hakan Fidan’ın başkanlığındaki MİT’in, öğretmen Selahaddin Gülen’i kaçırdıktan sadece birkaç gün sonra Türkiye ile Kenya arasında askeri araç sözleşmesi imzalandığı ortaya çıktı.

BOLD – Fransız gazeteci Guillaume Perrier, “Gülen’in yeğeninin Nairobi’de kaçırılmasından birkaç gün sonra bir Türk şirketi Kenya ile askeri araç sözleşmesi imzaladı” dedi.

KATMERCİLER FİRMASI

Gazeteci, Selahaddin Gülen’in kaçırılması sonrası Kenya ile yapılan anlaşmanın haberini de paylaştı. Gülen’in Türkiye’ye getirilmesi sonrası yayınlanan 3 Haziran 2021 tarihli haberde “Türk savunma ve otomotiv firması Katmerciler, son başarısı Kenya’ya 118 zırhlı araç tedarik etmek için yeni bir sözleşme olan Afrika’daki ayak izini genişletmeye devam ediyor.” ifadeleri yer aldı.

ÖĞRETMEN KARŞIĞINDA 118 ZIRHLI ARAÇ MI?

Haberde şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci’nin açıklamasına da yer verildi: “Hızır 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracımız tüm Afrika’da beğeni topladı. Afrika pazarındaki genişlememiz devam ediyor” dedi.

Kenya’nın, Katmerciler’in zırhlı araçlarını satın alan dünyada üçüncü ülke olacağını belirten Katmerci, firmanın teslimatı iki yılda tamamlamayı hedeflediğini belirtti.

 

ŞİRKET KENYA İSMİNİ GİZLİYOR

Şirketin resmi internet sitesinde ise Kenya ismi gizlendi. “Katmerciler’den Tek Kalemde 40 Milyon Euro’luk Zırhlı İhracatı” başlığıyla verilen 1 Haziran 2021 tarihli açıklamada Katmerci “Geniş ürün gamını içeren bu anlaşma, geçtiğimiz günlerde basında adı geçen Afrika ülkesiyle değil, bir başka ülkeyle yapıldı. Farklı ihtiyaçlara uygun geliştirdiğimiz zırhlı araçların dost ülke ordularının envanterlerine girişi, hem ülkemiz hem Katmerciler için gurur verici.” dedi.

http://www.katmerciler.com.tr/L/TR/mid/401/g/401/id/124/Katmerciler%E2%80%99den-Tek-Kalemde–40-Milyon-Euro%E2%80%99luk-Zirhli-Ihracati-.htm

 

 

 

MİT Selahaddin Gülen’i Kenya’dan kaçırdı Ankara askeri imzayı attı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder