3 Haziran 2021 Perşembe

Erdoğan’ın zulme isyan ettiği videosunu bakın kim paylaştı: Mezarlığa postalayın!

28 Şubat döneminde, TRT ekranlarından irtica bahanesiyle zulme maruz kaldıkları için geceleri gözyaşları döktüğünü anlatan Erdoğan’ın o videosu yeniden gündemde. Videoyu sosyal medyada paylaşanlardan biri de KHK ile işinden atıldıktan sonra kansere yakalanan ve geçen sene hayatını kaybeden bir annenin biricik kızı Aslı Betül.  Hukuk öğrencisi Aslı Betül, Mayıs ayı başında annesinin işe iade kararına “mezarlığa postalayın” diyerek isyan etmişti.

BOLD – 1990’lı yıllar Necmettin Erbakan liderliğindeki muhafazakar Refah Partisi ve tabanı için zor bir dönemdi.

1991 Erken Genel Seçimlerinde Refah Partisi, seçmen oylarının yüzde 16,90’ını alarak TBMM’ye 62 milletvekiliyle girdi. TBMM’de grup kuran dört partiden birisi oldu.

O tarihten itibaren Refah Partisi, ülkede artan irtica tartışmalarının göbeğinde yer aldı. Buna rağmen 1994 Yerel Seçimlerinde büyük bir sıçrama yapan parti, İstanbul ve Ankara belediyelerini alarak iki en büyük ildeki CHP hegemonyasına son verdi.

Tayyip Erdoğan’ın siyaset sahnesindeki yükseliş hızı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimini kazanmasının ardından katlanarak artmaya devam etti.

Refah Partisi gelecek seçimler sonrası oluşan koalisyonların vazgeçilmez partisi olurken, ülke adım adım 28 Şubat postmodern darbesine doğru gidiyordu. 28 Şubat 1997 günü olağanüstü yapılan Milli Güvenlik Kurulu’nda alınan kararlar, Başbakan Erbakan’ın istifasına Refahyol hükumetinin de dağılmasına neden oldu.

ZOR YILLAR

Hükumetin yıkılmasına rağmen Refah Partisi (RP) üzerindeki kara bulutlar dağılmadı. Aynı yıl Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’ın “Lâik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri” gerekçesiyle açtığı kapatma davası 16 Ocak 1998’de sonuçlandı. İddiaları yerinde bulan Anayasa Mahkemesi RP’yi kapattı. Erbakan dahil partinin önemli birçok ismine siyaset yasak getirildi.

İstanbul’da CHP’yi hezimete uğratan İBB Başkanı Tayyip Erdoğan, Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılanarak cezaevine girdi.

O yıllar muhafazakar seçmen için de zor yıllar oldu. Başörtüsü yasağı, zorunlu 8 yıllık eğitim ve imam hatiplerin orta öğrenimlerinin kapatılması, üniversiteye girişte uygulanmaya başlanan katsayı uygulaması… Bugün hala bazıları tartışılan konuların temelleri 1997 yılında atıldı.

KENDİ KENDİME AĞLAMAYA BAŞLADIM

TRT ekranlarına çıkan Tayip Erdoğan o günkü zulümleri şöyle anlattı: “Daha geçenlerde gece yarısı saat 2 civarıydı. Başımı iki elimin arasına aldım, düşündüm, düşündüm… Sonra kendi kendime ağlamaya başladı. ‘Biz ülkenin evladı değil miyiz’ Bu ülkede doğduk, bu ülkede büyüdük.”

NEREDEN NEREYE

Erdoğan’ın yıllar öncesine ait bu videosunu Aslı Ebru Yürükçü adlı bir hukuk fakültesi öğrencisi paylaştı. Yürükçü’nün geçen yıl kanserden kaybettiği annesi, Erdoğan’ın imzaladığı KHK ile işten atılan yüzbinlerce devlet memurundan biri. Daha da acısı Yürükçü’nün annesi Mayıs ayının başında görevine iade edildi. Kararı sosyal medyadan paylaşan Aslı Ebru: “Beklenen gün geldi ve annem bugün itibariyle işe iade edildi. Şimdi alın o belgeleri mezarlığa postalayın bizden de uzak durun artık” diyerek tepki gösterdi.

Zulüm adına bir şeylerin değiştiğini söylemek zor olsa da muhafazakarların acılarıyla 20 yıl boyunca tek başına iktidar olan Erdoğan için çok şey değişti. Dün mağdur olan Erdoğan bugün zalimliğiyle anılıyor.

Dün gördükleri zulüm yüzünden başını ellerinin arasına alarak kendi kendine ağlayan Erdoğan, bugün milyonlarca insana insanlık tarihinde eşi benzeri az görülen bir zulmü reva görüyor.

Ak Gençlik uyanıyor mu? Büyük baklava isyanı

Erdoğan’ın zulme isyan ettiği videosunu bakın kim paylaştı: Mezarlığa postalayın! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder