31 Mayıs 2021 Pazartesi

Erdoğan’a atılan son kazık Cumhur İttifakı’nı dağıtır mı?

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’nin Süleyman Soylu’yu desteklemeye zorladığı Erdoğan’ın başına büyük dert açıldı. Tayyip Erdoğan’dan beklediği hamleyi göremeyen Sedat Peker, Saray’ın bulaştığı uluslararası suçları ortalığa dökmeye başladı. Erdoğan, önümüzdeki hafta kendisine özel bir bölüm ayıran Peker’i başına musallat eden Soylu ve Bahçeli’den nasıl kurtulacak? Kimilerine göre, Erdoğan büyük temizlik için yeni ittifak arayışlarında.

BOLD – Pelikan yapılanması ve Mehmet Ağar’ı suçlayarak sahneye çıkan Sedat Peker, kısa süre sonra hedef almaya başladığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden AKP hükumeti ve Erdoğan’ı önce imalı şekilde tehdit etmeye başladı.

DOKUNDUKÇA İLGİ ARTTI

AKP ve Erdoğan’a her dokunduğunda reytingi katlanan Peker’in konuyu nereye kadar taşıyacağı merak ediliyordu. Bundan önceki 7 videoda yakınları üzerinden Erdoğan’a uzlaşma mesaj yollayan Peker, 8. videoda dananın kuyruğunu kopardı.

Peker’i bu noktaya getiren aslında MHP Lideri Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, Sedat Peker’in hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek vererek: “Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı’nın boynuna tasma geçiremeyecek” Soylu’nun yalnız olmadığını ifade etti.

BAHÇELİ SEBEP OLDU

Bahçeli’nin açıklamalarının ardından haftalardır sessiz kalan Erdoğan da Soylu’ya destek vermek, Sedat Peker’i de hedef göstermek zorunda kaldı. Erdoğan, “İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız” diyerek Sedat Peker’in hayallerini suya düşürdü.

Bu açıklama Sedat Peker’in vites yükseltmesine ve Uluslararası bir suç olan Suriye’deki terör gruplarına silah yardımı meselesine girmesine neden oldu. Peker, silah kaçakçılığının Erdoğan’ın o dönem başdanışmanlarından Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu SADAT tarafından yapıldığını belirterek, Saray’ı da işin içine çekmiş oldu.

UFUKTA YENİ BİR İTTİFAK MI VAR?

Türkiye’de 6 yıl önce gündeme gelen bu konu yargı eliyle kapatılmış, savcılar dahil olayın üzerine giden gazeteci ve kamu görevlileri tutuklanmıştı. MİT Tırları olarak anılan bu olay hakkında Sedat Peker söyledikleri önemli. Bu kaçakçılığa şahitlik etmiş bir kişinin ifadesi uluslararası mahkemelerde itiraf olarak değerlendirilebilir. Bu da Erdoğan’ın bugüne kadar hiç karşılaşmadığı bir sorun olarak önüne gelebilir.

Erdoğan, Peker’in kellesini istediği Süleyman Soylu’ya Bahçeli’nin zorlamasıyla arka çıkmasının bedelini ağır ödüyor. Erdoğan’ın şimdiki hamlesi ise merakla bekleniyor. Gazeteci Ahmet Nesin’e göre Erdoğan’ın kendisini bu çıkmaza sürükleyen Bahçeli ile yürümesine olanak kalmadı. Süleyman Soylu’dan da Bahçeli’den de kurtulmasının tek yolu yeni bir ittifak bulmasına bağlı.

Sedat Peker’in anlattıklarına şaşıranlar o davanın savcılarının başına gelenleri biliyor mu?

Erdoğan’a atılan son kazık Cumhur İttifakı’nı dağıtır mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder