1 Haziran 2021 Salı

Erdoğan hedef gösterince Akşener için Alpay harekete geçti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bu daha iyi günlerin” sözleriyle İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef gösterdi. A Haber televizyonu Akşener’in esnaf ve vatandaş ziyaretlerinden kriz çıkarma telaşına düştü. AKP Milletvekili Alpay Özalan’da kolları sıvadı.

BOLD ANALİZ – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Akşener ve partisini Millet İttifakı’ndan koparma girişimleri sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine Erdoğan ve Bahçeli,  Akşener ile mücadelede yeni aşamaya geçti. Cumhur İttifakı ortakları İyi Parti lideri Akşener’den rahatsızlıklarını yüksek sesle dillendirmeye başladı.

AKŞENER ‘CEHAPE ZİHNİYETİ’ ALGISINI YIKIYOR

Erdoğan’a sunulan kamuoyu anketlerinde Akşener’in seçmen üzerindeki etkisi ölçüldü. Anketlere göre Akşener, Erdoğan’ın yıllardır sarıldığı ‘dinsiz CHP’ propagandasını yıkıyor. 2002 yılından bu yana CHP üzerinden seçmen kitlesini kutuplaştıran Erdoğan, İyi Parti-CHP ortaklığıyla zora düştü. Milliyetçi muhafazakar çizgideki Akşener’in CHP ile Millet İttifakı çatısı altında siyaset yapması, Erdoğan’ın sarıldığı ‘Cehape Zihniyeti’ algısını çökertti. Muhafazakar seçmen Akşener üzerinden CHP’ye oy verilebileceğini gördü.

AKŞENER’İN HALKA TEMAS EDEN POLİTİKASI

Ankara’ya sıkışıp kalmayan Meral Akşener’in, Anadolu turlarının etkileri de Erdoğan’ın masasındaki raporlarda yer alıyor. İyi Parti lideri TBMM Grup toplantılarının dışında vatandaşların sorunlarını yerinde dinliyor. Tarladaki patates soğanını satamayan çiftçinin sesini duyuruyor. Kovid-19 salgınında işyerleri kapalı kalan esnafın tükenmişliğini gündeme getiriyor. Market ve pazardaki fiyatlara gelen zamlar yüzünden temel gıda maddelerini bile alamayan halkın yoksulluğunu 83 milyona anlatıyor.

A HABER’İN BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ

Erdoğan, Akşener etkisini kırmak için teşkilatlara ve medya kanallarına talimat verdi. AKP teşkilatları Akşener’in il ve ilçe ziyaretlerinin yapıldığı şehirlerde teyakkuza geçirildi. 2002 yılından bu yana rakiplerini ‘algı operasyonlarıyla’ yıpratan Erdoğan’ın Akşener operasyonunda A Haber en önde yer alıyor. A Haber’in birinci gündem maddesi Akşener’in ziyaret programları olarak belirlendi. İyi Parti liderinin esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde çıkacak karışıklıklar canlı yayınlanacak. Bu videolar bütün haber programlarında sürekli döndürülecek.

ALPAY ÖZALAN ÖNE ATILDI

İnsan hakları savunucusu HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu TBMM’den zorla atmak isteyen AKP’li Alpay Özalan, Akşener’e karşı yürütülen projede de öne atıldı. A Haber’in çektiği İyi Parti programlarını sosyal medya hesabından paylaşan eski futbolcu Özalan, İyi Partililerle ilgili olumsuz algıyı yayıyor.

 

Erdoğan hedef gösterince Akşener için Alpay harekete geçti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder