30 Mayıs 2021 Pazar

Olduk mu ‘dış güç’!

Suriye’de terör faaliyeti gösteren ve ABD, Türkiye ve Rusya başta olmak üzere bir çok ülkenin terör listesinde bulunan El Nusra’ya yapılan silah yardımları son Peker videosuyla tescillenmiş oldu. Terör gruplarına SADAT eliyle yapılan silah desteğine tepki var.

BOLD – Türkiye’nin Suriye’deki cihatçı örgütlere silah yardımında bulunduğu iddiası 1 Ocak 2014’te Hatay’ın Kırıkhan ilçesi ve 19 Ocak 2014’te Adana’nın Ceyhan ilçesinde MİT TIR’larının durdurulmasıyla gündeme bomba gibi düştü.

SUÇU TESPİT EDENLER YANDI

Cumhuriyet gazetesi MİT Tırları haberini manşetten Türkiye’ye duyurdu. Bu haberle ilgili açılan terör soruşturmasında aralarında gazeteciler Can Dündar, Başsavcı Süleyman Bağrıyanık, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Savcı Aziz Takçı, Savcı Özcan Şişman, Kurmay Albay Özkan Çokay’ında bulunduğu 50 sanıktan 27’sine ağırlaştırılmış müebbet ila 1 yıl 10 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verildi.

Eylül 2016’a konu Meclis gündemine geldi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, TBMM’ye verdiği soru önergesinde Başbakan Binali Yıldırım’ın, SADAT’ın El Nusra ile ilişkisi olup olmadığını cevaplaması istendi.

SADAT’I İŞARET ETTİ

Suriye’ye gönderilen silahlar konusunda kilit isim olan Sedat Peker, bugün El Nusra’ya giden silahlar konusuna açıklık getirdi. 8. videosunda Suriye dosyasını açan Peker şunları kaydetti, “MİT TIR’ları yakalandıktan sonra kafamda şöyle bir şey oluşmuştu: Biz oraya hem toplumun duygularını yükseltmek hem de oradaki kardeşlerimize, Bayırbucak Türkmenlerine ve diğerlerine yardımcı olmak için İHA, kıyafetler, -ama sayıca çok fazla, oradaki tüm savaşçılara yetecek kadar- telsizler, çelik yelekler, onlar bunlar, tırlarca yardım…

Bu projejiyi düşündük. O milletvekili arkadaşımızla da konuştuk. O da düşünceyi aldı, iletmesi gereken yerlere iletti. Sonra dediler ‘Biz ek tırlar verelim, sizin tırlarla beraber (gitsinler)’. Bizim tırlar ‘Sedat Peker yardım konvoyu’ diye gidiyor. Basına da resimler veriyoruz. Tüm ekipmanları yolluyoruz. Ama benim adıma giden diğer araçlar var. Onlar da başka yerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz. Araçların içinde ne olduğunu bilmiyoruz, bilmiyoruz dediysem silah var, saf çocuk değiliz. Bu da normal, olması gereken şey. Ama bu MİT tarafından, askeriye tarafından organize edilmiyor. SADAT tarafından organize ediliyor, SADAT’ın içindeki bir ekip tarafından.

EL NUSRA NASIL BİR ÖRGÜT

El Kaide’nin eski Suriye kolu olan El Nusra örgütü, 2012’den bu yana ABD’nin, 2014’ten beri de Türkiye ve Rusya’nın terör örgütleri listesinde. Suriye’de İslamcı bir yönetim kurmayı hedefleyen selefi örgüt, ABD ile Rusya’nın askeri operasyonlarını artırdığı 2016 yılında El Kaide’den ayrılarak isim değiştirdi. Örgüt bu dönemde Fetih el Şam Cephesi ismini aldı; adı hem IŞİD’le hem de o dönem Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu’nun çatısı altında bulunan Ahrar ül Şam örgütüyle çatışmalarla anıldı. Aynı zamanda Suriye ordusuna karşı çok sayıda silahlı ve bombalı saldırıdan sorumlu tutuldu.

DIŞ GÜÇLER ÖYLE Mİ?

Sedat Peker’in anlatımlarıyla Suriye’yi bölmek isteyen ve ülkede terör faaliyeti yürüten El Nusra’ya yapılan silah yardımının bir kez daha ortalığa dökülmesi tepkileri de beraberinde getirdi. AKP’lilerin Türkiye’nin sorunlarının sebebi olarak sık kullandıkları ‘Dış güçler’ tabirine atıfta bulunan gazeteci Zafer Arapkirli, “Dış güçler öyle mi? Mafya reisi diyor ki: ‘Ben Türkmenlere silah yardımı yaptım. Ama başkaları Nusra’ya yapıyordu…’ filan. Hep, “Dış güçler bize operasyon çekiyor” diye yaygara koparır ya sağcılar. Burada (Suriye’de) “Dış güçler” biz oluyoruz. Farkında mısınız?” dedi.

(Sadat başkanı ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanı emekli general Adnan Tanrıverdi

SADAT’TAN PEKER’E YANIT

Öte yandan SADAT’tan yapılan açıklamada “Şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yoktur” denildi.

‘Tayyip abi’ için uykusuz hafta başladı

Olduk mu ‘dış güç’! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder