4 Haziran 2021 Cuma

AKP Latin Amerika anayasası için MHP ile iş birliği yapacak

AKP’nin 128 maddelik yeni anayasa taslağında bakanların Meclis’te milletvekillerinin sorularını yüz yüze cevap vermesiyle ilgili değişikliğin yer aldığı belirtiliyor. AKP’li kurmayların değerlendirmesinin ardından taslağın MHP’ye götürülmesi ve ortak bir metin hazırlanması planlanıyor.

BOLD – AKP’nin, ABD, Latin Amerika, Almanya, Hollanda gibi birçok ülkenin anayasasını inceleyerek hazırladığı 128 maddelik yeni anayasa taslak çalışmasının bazı detayları ortaya çıktı.

Hürriyet’in haberine göre, taslak çalışmada, bakanlarla Meclis’in ilişkisini güçlendirilmesi amacıyla, bakanların Meclis’te milletvekillerinin sorularını yüz yüze cevap vermesinin hedefleyen değişiklik olduğu kaydedildi.

Anayasa, hukuk, bilim, ekonomi alanında uzman ve akademisyenlerden oluşan 10 kişilik ekibin yer aldığı Bilim Kurulu ve AKP kurmaylarıyla değerlendirilen taslak çalışmanın, “Başlangıç”, “Temel Esaslar”, “İnsan Hakları” , “Yasama-Yürütme-Yargı” gibi bölümlerden oluştuğu belirtildi. Taslakta Anayasa’nın ilk 4 maddesinin korunacağı vurgulanıyor.

AKP’li kurmaylarla yapılan değerlendirmelerin sonlanmasının ardından taslağın MHP’ye götürülerek ortak bir metin oluşturulacağı ifade edildi.

AİHM’den ihraç hakim ve savcılarla ilgili emsal karar geliyor

AKP Latin Amerika anayasası için MHP ile iş birliği yapacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder