4 Haziran 2021 Cuma

Erdoğan’ın müjdesi yine gaz çıktı

AKP’nin iktidara geldiği günden beri çok sayıda petrol ve doğal gaz müjdesi veren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu müjdelerine bir yenisini daha ekledi. Erdoğan’ın açıklamalarına göre Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğal gaz keşfedildi.

BOLD – Karadeniz’de geçen yıl 405 milyar metreküp doğal gaz keşfi müjdesi veren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şimdi de Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğal gaz keşfedildiğini açıkladı. Geçen yıl ki müjdenin ardından doğal gaza art arda zamlar gelmesi nedeniyle halk yeni müjde sonrası doğal gaza zam gelmesinden endişe ediyor.

TOPLAM REZERV 540 MİLYAR METREKÜPE ÇIKTI

135 milyar metreküplük doğal gaz bulunduğunu duyuran AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih sondaj gemimiz, Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı” dedi.

KEŞİFLER HALKA ZAM OLARAK YANSIDI

Erdoğan, geçen yıl ağustos ayında da 320 milyar metreküp doğal gaz keşfedildiğini açıkladı. Ekim 2020’de bir müjde daha açıklayan Erdoğan, Karadeniz’deki Tuna 1 bölgesinde 85 milyar metreküp daha doğal gaz rezervi bulunduğunu duyurdu ve bulunan doğal gaz rezervinin 405 milyar metreküpe yükseldiğini dile getirdi. Doğal gaz keşiflerine karşın halk kış aylarında art arda gelen zamlara tepki gösterdi.

AKP SÜREKLİ PETROL VE GAZ BULDU

AKP iktidara geldiğinden beri petrol ve doğal gazla ilgili çok sayıda müjde verdi. Bunlardan bazıları ise şöyle:

– 2004 yılında Akçakoca açıklarındaki sondaj sonucunda Karadeniz’in ilk ekonomik ve ticari doğalgaz keşfinin yapıldığı açıklandı.

– 2007 yılı Ağustos ayında Karadeniz’de petrol bulunduğu müjdesi verildi. 2009 yılında Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde, TPO tarafından yapılan sismik araştırmalar sonrasında bölgede doğal gaza rastlandığı ifade edildi.

– 2010’da TPAO’nun Batı Karadeniz açıklarında sürdürdüğü doğal gaz arama çalışmalarında bin 600 metre derinlikte yeni rezerv bulunduğunu duyuruldu.

– 2012 yılı Ağustos ayında Hakkari yakınlarında petrol bulunduğu açıklandı. 2020 yılı Haziran ayında TPAO’nun kendi sondajıyla Akçakoca’da bir doğal gaz keşfi yapıldığı duyuruldu.

 

 

 

 

MİT Selahaddin Gülen’i Kenya’dan kaçırdı Ankara askeri imzayı attı

Erdoğan’ın müjdesi yine gaz çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder