1 Haziran 2021 Salı

Sedat Peker hapisten çıkma pazarlığını da anlatır mı?

Sedat Peker’in pazar günü yayınlanacak yeni videolarında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef alacağı iddia ediliyor.  ‘Helalleşeceğiz’ diyen Sedat Peker’in  Erdoğan’ın kendisine gönderdiği aracılarla cezaevinde yaptığı pazarlığı ve sonrasında AKP için yaptıklarını anlatıp anlatmayacağı merak edilen konuların başında geliyor.

BOLD ANALİZ – Peker, 8. videosunda Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın koordinesinde Suriye’ye gönderilen silahları anlattı. Peker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT eliyle El Nusra’ya silahlar taşındığını vurguladı.

CEZAEVİNDEKİ PEKER İLE GÖRÜŞEN ARACI

Peker’in bundan sonraki videolarında Erdoğan ile yürüttüğü pazarlıkları anlatıp anlatmayacağı merak konusu oldu. 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları sonrası Erdoğan, Gülen Hareketine karşı yeni ittifaklara gitti. Bu işbirlikleri çerçevesinde cezaevindeki Ergenekon sanıklarının salıverilmesi için yasal düzenleme yapıldı. Cezaevindeki mafya lideri Sedat Peker’e de aracı gönderdi. Erdoğan’a yakın müteahhitlerden birisi Peker ile görüştü.

CEZAEVİNDEKİ PAZARLIK

Peker’in hapisten çıkma karşılığında Erdoğan’a destek vermesi istendi. Peker bu teklifi kabul etti. Ardından cezaevinden salıverilen Sedat Peker, Erdoğan’ın başkanlık süreci, 15 Temmuz süreci ve sonrasında AKP’ye destek verdi. Mitingler düzenleyen Peker, Tayyip Erdoğan’a muhalefet edenleri tehdit etmeyi sürdürdü.

ERDOĞAN İLE NASIL HELALLEŞECEK?

Erdoğan ile yaptığı mutabakatla 8 yıl boyunca AKP’ye hizmet eden Peker, cezaevine atılacağını anlayınca yurtdışına kaçmak zorunda kaldı. Önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar ve Korkut Eken ile ilgili iddialarda bulundu. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden yönetilen Suriye’ye silah taşıma işini ortaya attı.  Erdoğan’a ise sonraki videoları işaret etti: “Tayyip Abi ben uluslararası ajansam o zaman gelecek videoda seninle biraz hasbihal edelim, helalleşelim. Nasıl tanışmışız, neler yapmışız, neler konuşmuşuz anlatalım” dedi.

Sedat Peker’in anlattıklarına şaşıranlar o davanın savcılarının başına gelenleri biliyor mu?

Sedat Peker hapisten çıkma pazarlığını da anlatır mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder