2 Haziran 2021 Çarşamba

Dövizdeki artış AKP’lilerin servetlerine servet kattı

Dövizde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı yaptığı faiz indirimi açıklaması sonrasındaki artıştan yine nasiplenen AKP’liler oldu. Dövizi olan, euro ile maaş alan AKP’lilerin servetleri yükselen dövizler birlikte arttı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın faiz indirimi konusunda Merkez Bankası başkanı ile görüştüğünü açıklaması piyasaları hareketlendirdi. Dolar 8.78, euro ile 10.70 ile rekorlarını yenilediler. Dolardaki bu artış halkın alım gücünü düşürürken, dövizi olan AKP’lilerin ise zenginliklerine zenginlik kattı.

YILDIRIMLARIN GELİRİ 61 MİLYON LİRA ARTTI

Dövizi olduğu ortaya çıkan AKP’lilerin başında eski başbakan Binali Yıldırım geliyor. Hollanda basınına da yansıyan haberlere göre Yıldırım’ın oğullarının Hollanda’da 150 milyon euroluk servetleri var. Ayrıca geçen yıl üç gemilerini satan Yıldırımlar’ın buradan gelen ayrıca 30 milyon dolarları da bulunuyor. Binali Yıldırım’ın oğulları eurodaki 35 kuruşluk artıştan yaklaşık 53 milyon liralık bir gelir elde etti. Dolardaki 28 kuruşluk artışla birlikte ise servetlerine 8.4 milyon lira daha eklendi.

PEKER’İN MAAŞA BAĞLADIĞI AKP’Lİ DE KAR ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TV kanalında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar aldığını öne sürdüğü ve ismini açıklamadığı siyasetçi de dolar kurundaki artıştan karlı çıktı. Erdoğan’ın açıklaması öncesi 85 bin lira eden 10 bin dolar, açıklama sonrası 87 bin 800 liraya kadar yükseldi. AKP’li olduğu öne sürülen siyasetçinin kısa gecenin kârı cebine giren para 2 bin 800 TL arttı.

TURKCEL’DEKİ AKP’LİLERİN GELİRLERİ DE ARTTI

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, Turkcell Yönetim Kurulu’ndaki AKP’li bürokratların maaşlarını ortaya çıkardı. Yavuzyılmaz’a göre yönetim kurulu başkanının yıllık net maaşı 250.000 euro, yönetim kurulu üyelerinin yıllık net maaşları ise 100.000 euro. Yönetim kurulu başkanı Bülent Aksu’nun bu artıştan eline geçen para 88 bin lira arttı. Türkcel yönetim kurulunda bulunan ve 100 bin euro maaş alan AKP’li üyeler Figen Kılıç, Hüseyin Aydın, Tahsin Yazar, Şenol Kazancı, Nail Olpak, Afif Demirkıran ve Hüseyin Aslan’ın maaşları da bu artışla 35 bin lira zamlandı.

Daha çok öğretmen tutuklamak için katil salmak

Dövizdeki artış AKP’lilerin servetlerine servet kattı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder