1 Haziran 2021 Salı

Yükselen deizme karşı çaresiz kalan Diyanet gençlere ulaşmaya çalışıyor

Başta dini eğitimin verildiği ilahiyat ve imam hatip liseleri olmak üzere gençler arasında deizm hızla yayılıyor. AKP hükumetine verdiği sınırsız destekle tepkilerin odağındaki Diyanet ise deizmi dijital yayınlarla önlemeyi amaçlıyor.

BOLD – Yapılan araştırmalar Türkiye’de gençler arasında deizmin hızla yayıldığını gösteriyor. Gençler buna gerekçe olarak din görevlilerinin ve dini temsil eden kişilerin misyonlarına uymayan tutum ve davranışlarını gösteriyor.

TEKNOLOJİYİ KULLANMA YOLLARINI ARIYORUZ

Hızla artan deizmin hızla yayıldığı Z kuşağına dijital yayıncılıkla ulaşmayı hedefliyor. Bununla ilgili geçen gün Dini Yayınlar Kongresi yapıldı. Burada koşuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, zamanın ruhunu önemsediklerini dile getirerek, “İnanç ve medeniyet köklerimizden aldığımız ilhamla daha huzurlu bir toplum ve daha güzel bir istikbal inşa edebilmek için asrın idrakinin farkında olmak zorundayız. Bunun için görsel, işitsel ve basılı yayınlar başta olmak üzere zamanın gerektirdiği her türlü yayın teknolojilerini daima en verimli şekilde kullanmanın yollarını aramaktayız. Bugün, gelişen teknolojiyle birlikte değişen ilgi ve algılar, birçok alanda olduğu gibi yayıncılıkta da dijitalleşmeyi bir zorunluluk haline getirmiştir” dedi.

NESLİN İLGİSİNİ ÇEKEBİLEN YAYINLAR

Başkan Erbaş, kongrenin, dijital yayıncılık alanında önemli açılımlara vesile olacağını ümit ettiğini belirterek, “Bizlere düşen, buradan çıkan sonuçlar ışığında yeni projeler oluşturarak azim ve kararlılıkla yolumuza devam etmektir. Etkin, kaliteli, faydalı ve gerçekçi hizmetler ve eserler üretmektir. Özellikle yeni neslin ilgisini çekebilen, ihtiyaçlarına, becerilerine ve iç dünyalarına doğrudan hitap edebilen nitelikli yayınlarla onları buluşturmak bizim için önemli bir sorumluluktur” dedi.

DİJİTAL DÜNYA YENİÇAĞIN HAKİM KÜLTÜRÜ

8. Dini Yayınlar Kongresi sonuç bildirisinde ise dijitalleşmenin yeniçağın hâkim kültürü haline geldiği vurgulanarak, “Yeni kuşakların dijital teknolojileri daha yoğun ve yaygın bir şekilde kullandığı bilinmektedir. Bu sebeple çocukların ve gençlerin ilgilerine hitap eden, dini ve manevi gelişimlerini destekleyen, sağlam bilgiye dayalı içerikler hazırlanmalıdır” denildi.

DİNİ GÖRÜNÜMLÜ AKIMLAR DİJİTAL PLATFORMU İYİ KULLANIYOR

Mistik ve dini görünümlü yeni akımlar, dijital platformları yoğun bir şekilde kullanmakta olduğu ifade edilen bildiride, “Bu akımların hakikatle çelişen marjinal ve sapkın propagandalarına karşı etkili yayınlar oluşturmak, dijital yayın faaliyetinde bulunan kişi ve kuruluşların öncelikli hedefleri arasında yer almalıdır” denildi.

 

Bişkek’te kaçırılan eğitimci Orhan İnandı için Türk Elçiliği önünde protesto

Yükselen deizme karşı çaresiz kalan Diyanet gençlere ulaşmaya çalışıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder