4 Haziran 2021 Cuma

Abdülhamit’in sonu geldi

TRT’de yayınlanan ve Osmanlı Padişahı Abdülhamit dönemi üzerinden günümüz Türkiyesi ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anlatıldığı Payitaht Abdülhamit dizisi bugün final yapıyor. 

BOLD – TRT 1 ekranlarının en uzun soluklu dizilerinden olan Payitaht Abdülhamid’de beklenmedik bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 5 yıldır izleyici karşısına çıkan dizi bugün final yapıyor.

YAPIMCIDAN “KONU TÜKENDİ” AÇIKLAMASI

Başrollerinde Bülent İnal ve Özlem Conker gibi isimlerin yer aldığı TRT’nin iddialı dizilerinden Payitaht Abdülhamid, ekranlardaki yolculuğunu sonlandırıyor. Yapımcılığını ES Film’in üstlendiği, yönetmen koltuğunda Şevki Es’in oturduğu Payitaht Abdülhamid dizisi final yapacağını açıkladı. Sultan Abdülhamid’in tahttaki son yıllarının konu olarak ele alındığı ve beş sezondur devam eden dizide sona gelindi. Yüksek reyting oranlarına sahip dizinin beklenmedik bir şekilde final yapmasına konunun tükendiği, bu nedenle final yapıldığı açıklandı.

ERDOĞAN: DİZİDEKİ OLAYLAR TEKRAR EDİYOR

Güncel siyasi polemiklerle ilgili replikleriyle dikkat çeken dizi için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da övgüyle bahsetti. Erdoğan, 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumundan iki gün önce yapımı överek dizide geçen olayların tekrar ettiğini, sadece aktör ve dönemlerin farklı olduğunu söyledi. “Tarih öğrenmek için Payitaht izleyin” diyen Erdoğan, Payitaht Abdülhamid dizinin yurt dışına ihraç edilmesi gerektiğini kaydetti.

TORUNU: TAHTTAN İNDİRİLDİĞİ ZAMAN BUGÜNLERE BENZİYOR

Abdülhamid’in torunlarından Orhan Osmanoğlu, dizi ile ilgili yaptığı bir açıklamada, büyük dedesiyle AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında benzerlik olduğunu öne sürdü. Osmanoğlu, sözlerine şöyle sürdürdü: “Onu damadı, yanındaki paşaları anlayamadı. Tek başına olan bir insandı. Çok düşmanı vardı. Şairlerimiz, din adamlarımız anlamadı. Yalnız adamdı. Garibanın sultanıydı. Sahip çıkılmadı. 31 Mart vakasında ve tahttan indirildiği zaman bugünkü zamana benziyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başına gelenlere benziyor. Çok dikkat etmemiz lazım. Kimler düşmandı, iyi bakmamız lazım” dedi.

Diyanet Erkan Yıldırım’ı gizlemek mi istiyor?

Abdülhamit’in sonu geldi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder