5 Haziran 2021 Cumartesi

TÜİK enflasyonu ayarladı: Emekliye 40 lira zam yapılacak

Türkiye İstatistik Kurumunun enflasyonu önce yüksek sonra düşük açıklaması emekli ve memuru üzecek. Altı aylık enflasyon rakamlarına göre yapılacak maaş zammı 40 lirada kalacak.

BOLD – Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı tüketici enflasyonunun (TÜFE) yüzde 1,44 arttığını açıkladı. Ardından kamuoyuna yapılan açıklamada ise yüzde 0,89 olarak duyuruldu.

Böylece ocak-haziran enflasyonunun yüzde 7’nin üzerinde çıkması engellenmiş oldu. Enflasyon rakamının düşürülmesi sonrası 13 milyona yakın emekli ve 3 milyon memurun maaşlarına yapılacak zam da düşük tutulacak.

ENFLASYON MAAŞLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Haziran enflasyonu 18 yıllık ortalama olan 0,08 seviyesinde çıkarsa TÜFE’deki artış altı aylık dönemde yüzde 6.44’te kalacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuzda yüzde 6.44 oranında artacak. 1.500 lira olan en düşük emekli maaşına temmuz ayında, 40 TL artış yapılacak. Maaşlar 1540 TL olacak.

İLK 6 AYIN ALTINDA ZAM ALACAKLAR

Temmuzda açıklanacak haziran enflasyonunun da düşük çıkması halinde memur ve emekliye verilecek enflasyon farkı da düşük kalacak. Memur maaşları ile emekli memur aylıklarına ocak ayında yüzde 7.36 oranında artış yapılmıştı. Bu artışın 3 puanı toplu sözleşme zammından, 4.36 puanı ise 2020 yılı temmuz-aralık dönemindeki enflasyon farkından kaynaklandı. Bu yılın ikinci yarısı için temmuz ayında memur maaşları ile tüm emeklilerin aylıklarına yansıtılacak enflasyon farkı yüzde 7,36 olmayacak.

Ekonomik kriz Memur-Sen’i de isyan ettirdi: Acilen seyyanen zam yapılsın

TÜİK enflasyonu ayarladı: Emekliye 40 lira zam yapılacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder