3 Haziran 2021 Perşembe

Ak Gençlik uyanıyor mu? Büyük baklava isyanı

AKP Gençlik Kolları’nın İBB’nin 392 lira ödediği baklavaya isyanı sosyal medyada mizah malzemesi olurken, AKP’lilerin uzun yıllar sonra bir yolsuzluğa başkaldırısı olması nedeniyle kimileri tarafından da anlamlı bulundu. Baklava eylemi gerçek bir yolsuzluk protestosu mu yoksa kaybedilen İstanbul sonrası başlayan İmamoğlu travmasının yansımaları mı?

BOLD – AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin, beraberindeki partililerle birlikte Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde geçtiğimiz gün bir protesto gerçekleştirdi.

Protestonun amacı İBB’nin 392 liralık baklava alımını kamuoyuna duyurmak. İsraf vurgusu yapılan eylemde vatandaşlara baklava dağıtıldı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun protestoyu, “Şeffaf yönetim anlayışımız gereği kamuoyunun bilgisine sunarız: Bugün İBB önünde birkaç AK Partili arkadaş, 392 liraya alınan bir tepsi baklava için İBB’yi yolsuzlukla suçlamıştır. Tweet bu kadar” diyerek ti’ye aldı.

YILLAR SONRA BİR İLK

Kimileri tarafından sosyal medyada mizah malzemesi yapılan konu, AKP’lilerin uzun yıllar sonra bir yolsuzluğa başkaldırısı olması nedeniyle bazılarınca da anlamlı bulundu.

Eylemde İBB’yi, kilosu 392 liradan baklava alımı yaptığı gerekçesiyle eleştiren AKP’liler, burada “392 TL’yi tatlı tatlı yediler” yazılı bir pankart açarak yurttaşlara baklava dağıttı.

KAYYUMUN YEDİĞİ KADAYIFLAR

Eylem, AKP’lilerin samimiyet karnesi ve yolsuzluğa karşı duruşları gibi bir çok açıdan kritik edilebilir. Maalesef ülkede tek yolsuzluk İBB’nin dağıttığı pahalı baklava değil. Tabi ki AKP’lilerin de sorunu baklava değil. Sorun 2 yıldır atlatamadıkları Ekrem İmamoğlu travması. İmamoğlu’nun her hareketi hem sözü hem davranışı adım adım takip ediliyor. Hatta yürüyüşü bile soruşturmalara konu olabiliyor. Henüz hakkında milyon dolarlarla ölçülecek bir usulsüzlüğü bulunamayan İmamoğlu’nun aldırdığı baklavanın fiyatı da es geçilemeyecek kadar önemli AKP’liler için. Mesele kamu yararı olsa geçmiş dönem Diyarbakır kayyumunun yediği 1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıfı, kahve fincanına ödediği 92 bin TL’yi de gündeme taşırlardı.

KİPTAŞ SKANDALI

Eylemin, İmamoğlu’nun AKP yönetimi döneminde yapılan milyon dolarlık arazi yolsuzluğu açıklaması ile aynı zamana denk gelmesi de trajikomik bir durum yarattı.

Ekrem İmamoğlu 2015 yılında KİPTAŞ’ın almaya karar verdiği arazinin İBB’den önce alınıp, 4 gün sonra İBB’ye yaklaşık 3 katına satıldığını açıklamıştı. Söz konusu şirketin Atmaca Gayrimenkul olduğu, KİPTAŞ’a da 49,5 milyon liraya aldığı söz konusu araziyi 4 gün sonra 130,5 milyona sattığı belirtildi.

SEÇİMİ KAYBEDİNCE LÜKS ARACI DA GİTTİ

Olayın bir başka boyutu da AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin. İBB’nin yeni yönetimi, Tomakin’in AKP yönetimi tarafından kendisine tahsis edilen lüks marka aracını elinden almıştı.

Sedat Peker’in anlattığı devlet imkanlarıyla yapılan ve Berat Albayrak’ın cebine giden Suriye’deki milyarlarca dolarlık gizli ticaret, Merkez Bankası’nın kayıp 128 milyar dolarlık rezervi… Büyük yolsuzluklar dururken AKP’lilerin Erdoğan’ın kabusu haline gelen İmamoğlu’nun 392 liralık baklavalarına dikkat çekme çabaları havada kaldı.

Kırgızistan’da kaçırılan Orhan İnandı’yla ilgili gelişmeler sosyal medyadan anında paylaşılacak

Ak Gençlik uyanıyor mu? Büyük baklava isyanı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder