31 Mayıs 2021 Pazartesi

MİT Kenya’dan öğretmen kaçırıp kahramanlık destanı yazdırdı

Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs’ta MİT eliyle yurt dışından adam kaçırdığını itiraf ederken, o ismin Kenya’da kendi halinde öğretmenlik yapan Selahaddin Gülen olduğu anlaşıldı. Havuz medyası yalan ve iftiraları peş peşe sıraladı. Nedim Şener, MİT’in taciz iddiasını güçlendirmek için film gibi bir senaryo anlattı. Ancak Gülen’in Uzakdoğu’da değil Kenya’da kaçırıldığını unuttu. Kemal Gülen ise kardeşinin “Gülen” soyismini taşıması dışında ekstra bir vasfı olmadığını anlattı.

BOLD ANALİZ – Türkiye’de iktidar yanlısı Sabah Gazetesi, sadece Gülen soyismini taşıdığı için MİT tarafından Kenya’da kaçırılan öğretmenin haberini “Fetö’ye sınır dışı operasyonu! Selahaddin Gülen MİT operasyonuyla yakalandı” başlığıyla duyurdu. Halit Duran imzalı haberde, bir Afrika ülkesinden MİT operasyonuyla kaçırılan Selahaddin Gülen’in Fethullah Gülen’in yeğeni, Cevdet Türkyolu’nun da kayınbiraderi olduğu vurgusu yapıldı.

O ÜST DÜZEY İSİM ÖĞRETMEN ÇIKTI

Haberde yer verilen iddiaya göre, elleri kelepçelenerek Türk bayrakları arasında fotoğrafı çektirilen öğretmen, 15 Temmuz darbe girişimini organize eden yapılanma ile Fethullah Gülen arasında iletişimi sağladı. “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan hakkında yakalama kaydı bulunan öğretmenle ilgili “küçük yaştaki çocuğa cinsel saldırı” suçlaması da yöneltildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 19 Mayıs’ta Türk gençliğine açıklayacağını duyurduğu üst düzey ismin Kenya’da kendi halinde öğretmenlik yapan Selahaddin Gülen olduğu anlaşıldı.

Sabah gazetesi, Selahaddin öğretmenin kaçırılmasının Gülen Hareketi içinede psikolojik yıkıntı oluşturduğunu belirtirken uluslararası rezaletin Kenya’da yaşandığını gizledi. Haberde, “Hangi ülkeden getirildiği açıklanmayan Selahaddin Gülen’in verdiği nitelikli bilgilerin örgüte ağır darbe vuracağı belirtildi” ifadeleri yer aldı.

HİLAL KAPLAN YİNE DEVREDE

Gelişmeyi ve Selahaddin Gülen hakkındaki iddiaları, Kabataş yalancıları arasında yer alan Hilal Kaplan da Twitter hesabından şöyle duyurdu: “15 Temmuz darbe girişimini organize eden mahrem yapılanma ile FETÖ elebaşı arasında iletişimi sağlayan Selahaddin Gülen. Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalama kaydı var. Küçük yaştaki çocuğa cinsel saldırı suçundan da arandığı ortaya çıktı.”

KABATAŞ YALANI NEDİR: 3 Haziran 2013 günü Gezi Parkı eylemlerinin olduğu sırada Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu, verdiği bir röportajda Kabataş’ta saldırıya uğradığını iddia etmişti. Bu iddiaya göre bebeğiyle birlikte Kabataş İskelesi’nin önünden geçmekte olan Zehra Develioğlu, belden yukarısı çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 70-100 kişilik grubun kendisini 52 saniye boyunca dövdüğü iddiasıyla şikayetçi olduğu öne sürülmüştü. Daha sonra yalan olduğu ortaya çıkan bu iddia, Hilal Kaplan gibi birçok yandaş gazeteci tarafından savunulmuştu.

NEDİM ŞENER HEP BİR ADIM ÖNDE!

Hürriyet’ten Nedim Şener ise yalan ve iftiralara kendinden de bir şeyler kattı. Kenya’da kaçırılan Selahaddin Gülen için şunları söyledi: “Bir Uzakdoğu ülkesinde küçük yaşta kız çocuklarının istismar edildiği bir ülkeye bu iş gittiği zaman MİT’e yakalanıyor. Uzakdoğu’ya seks turizmi için giderseniz dahi MİT sizin ensenizde.”

KİM BU SELAHADDİN GÜLEN?

19 Mayıs’ta Erdoğan’ın açıklamasının ardından Kemal Gülen, Bold Medya yayınına katılarak Kenya’da öğretmenlik yapan Selahaddin Gülen’in aslında kim olduğunu ve yaşananları tüm netliğiyle gazeteci Fatih Akalan’a anlattı:

  • Selahaddin Gülen 9 kardeşin en küçüğü. 30’lu yaşlarında… 6 ay önce Kenya’ya gitti. Öğretmenlik yapıyor, Amazon’dan kitap satıyor. Ayakta durmaya çalışıyor.
  • 2007 yılında kapanan bir taciz davası 15 Temmuz sonrası yeniden gündeme getiriliyor. Interpol’den kırmızı bülten çıkarılıyor. Kenya’da yargı, Ankara’nın delillerini yetersiz buluyor. Mahkeme, yargı süreci neticelenene kadar Selahaddin’in pasaportuna el koyuyor. En son 3 ya da 4 Mayıs’ta imza verdikten sonra, mahkemenin de karar vermesine günler kala kaçırma olayı yaşanıyor.
  • Kenya’daki mahkeme sürecinde Türkiye Adalet Bakanlığı taciz davasıyla ilgili bazı deliller gönderdi. Kenya Yüksek Mahkemesi bunları yeterli bulmadı. Alt mahkeme Selahaddin’in iade edilmemesine karar verdi. Yüksek Mahkeme de aynı kararı verdi. Anayasa Mahkemesi de bu yönde görüş bildirdi.
  • Kenya’da bizi hiç tanımayan hakimler bu kararı verdi.
  • Selahaddin, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) mezunu. Türkiye’de özel okullarda kısa süre rehberlik yaptı. 7 yıl önce Green Card çıkınca ABD’ye gitti. Bunun dışında Selahaddin’in Gülen soyimini taşıması dışında ekstra bir vasfı yok.

İşte Kemal Gülen’in Selahaddin Gülen hakkında anlattıklarının tamamı…

 

 

MİT Kenya’dan öğretmen kaçırıp kahramanlık destanı yazdırdı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder