3 Haziran 2021 Perşembe

Kırgızistan Meclisi’nde gündem Orhan İnandı’nın kaçırılması: Basın toplantısı var!

Sapat Eğitim Kurumları Başkanı Orhan İnandı’nın kaçırılması Kırgızistan Meclisi’ne taşındı. Milletvekilleri İnandı’nın kaçırılması ile ilgili İçişleri Bakanı’ndan Meclis’e açıklama yapmasını istedi. İnandı’nın bulunmasına yönelik eylemler ise devam ediyor. 

BOLD – Kırgızistan’da kaçırılan Orhan İnandı’nın bulunmasına yönelik destek giderek büyüyor. Son olarak milletvekilleri konuyu Meclis’te gündeme getirerek İçişleri Bakanı’ndan bu konu ile ilgili açıklama yapmalarını istedi.

GÜVENLİK KAMERASI FİRMASI YETKİLİLERİ DE DİNLENECEK

Meclis genel kurulunda konuşan Kırgıszistan’ın önde milletvekillerinden Ulukbek Ormonov, Sayloobek Atazov, Nurbek Totonov, Orhan İnandı’nın kaçırılması ile ilgili İçişleri bakanı, ilgili ekibi ve şehir güvenlik kameralarını çalıştıran firmanın yetkililerinin genel kurula gelip açıklama yapmasını, toplumu net bilgilerle aydınlatmasını talep ettiler. Milletvekilleri daha sonra meclis binası dışında devam eden göstericilere genel kuruldaki konuşma ve taleplerini ilettiler.

AVUKATLARI AÇIKLAMA YAPACAK

Bu arada Sapat Eğitim Kurumları Başkanı Orhan İnandı’nın kaçırılmasıyla ilgili ailesi, avukatları ve mezun temsilcisi Kırgızistan Bişkek saatiyle 13:00, Türkiye saatiyle 10:00 ve Frankfurt saatiyle 09:00’da basın toplantısı düzenleyecek. Bişkek Akipress Medya Basın Merkezi’nde gerçekleşecek toplantıya İnandı’nın eşi Reyhan İnandı, Sapat Eğitim Kurumları Avukatı Zootbek Kudaybergenov, Sapat Eğitim Kurumları Avukatı Aysuluu Raatbekovna ve Sapat Eğitim Kurumları Mezunu Nursultan Maynazarov katılacak. Toplantı aşağıdaki linklerden, sosyal medya hesaplarından canlı olarak takip edilebilecek.

https://www.youtube.com/channel/UCnNpFcHpbOvBcPaqE7BvKIA

https://www.facebook.com/maralradio/videos/801251390505926/

https://instagram.com/aibek_ten/live/17901894658972102?utm_medium=copy_link

https://www.facebook.com/maralradio/

https://www.facebook.com/akipress

https://www.facebook.com/kaktus.kyrgyzstan

https://www.facebook.com/nextvchannel

https://twitter.com/OrhanInandi?s=09

 

Kırgızistan ayakta Türkiye’de tık yok! Gergerlioğlu’yla birlikte vicdanlar da hapsoldu

Kırgızistan Meclisi’nde gündem Orhan İnandı’nın kaçırılması: Basın toplantısı var! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder