2 Haziran 2021 Çarşamba

‘Kırgızistan ve Kenya’da öğretmenlik yapmak’ vs ‘Eller arkada türbe gezmek’

AKP’nin dizayn ettiği Türk yargısı, kanunlarda belirtilmeyen uydurulmuş suçlarla Erdoğan ve partinin çıkarları için uluslararası hukuku bile çiğniyor. Devletin yetkili kurumları, Erdoğan’ın siyasi rakiplerinin önünü soruşturmalarla kesmek ve Erdoğan’ın aleyhindeki gündemi değiştirmek için yurt dışında adam kaçırıyor. Bizzat AKP’lilerin karıştığı, uluslararası gerçek suçların ortaya döküldüğü bugünlerde illegal işlerdeki artarak devam etmesi dikkat çekiyor

BOLD – AKP hükumeti, yargı sistemiyle birlikte ülkedeki suç kavramlarını alt üst etti. Bir mafya babasının itiraflarıyla AKP hükumeti mensuplarının, Saray’ın bürokratlarının uluslararası suçlar dahil bir çok suça bulaştığı ortaya çıktı.

Yurt içi ve yurt dışında gazetecilere yönelik suikastlar, devlet imkanlarıyla Suriye’yle milyarlarca dolarlık gizli ticaret, Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütü El Nusra’ya silah ve mühimmat yardımı, Güney Amerika ülkelerinden Ortadoğu’ya uzanan kokain trafiği bu suçlardan bazıları.

Savcılar, failleri ve delilleriyle ortaya konan bu suçlara herhangi bir soruşturma başlatmadı. Bu suç ifşa ve itirafları savcıların, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elleri arkada türbe ziyareti kadar ilgisini çekmedi.

ERDOĞAN’A EN YAKIN RAKİBE GÖZDAĞI

Seçim anketlerinde Erdoğan’a en yakın rakip olarak görülen İmamoğlu’na geçtiğimiz yıl İstanbul’un fethinin 567. yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyareti sırasında yürürken ellerini arkasına bağlayarak saygısızlık yaptığı gerekçesi ile inceleme açıldığı ortaya çıktı. Öte yandan konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yapılan işlemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine başlatılan bir ön inceleme olduğu belirtildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada ise, yapılan inceleme neticesinde bakanlıktan soruşturma izni verilmesi halinde gerekli değerlendirmenin yapılacağı ifade edildi.

YURT DIŞINDA ÖĞRETMEN AVI

AKP’nin dizayn ettiği yargı için en büyük suçlardan biri de yurt dışında öğretmenlik yapmak. Gülenist olduğu gerekçesiyle yıllardır Türkiye’ye dahi giriş yapmamış kendi halinde öğretmenler uluslararası hukuk ayaklar altına alınarak MİT tarafından kaçırılıyor.

MİT’in son kurbanı, Kenya’da öğretmenlik yapan Selahattin Gülen oldu. ‘Gülen’ soy ismini taşımaktan başka bir özelliği olmayan 30 yaşındaki öğretmenin zorla Türkiye’ye getirilişi Erdoğan’ı çok mutlu etti. Kırgızistan’da kaçırılan Kırgız vatandaşı eğitimci Orhan İnaldı da önceki gün evinin önünde kaçırıldı. İnaldı’nın MİT tarafından kaçırıldığı sanılıyor.

AKP’nin hukuki yollarla alamadığı öğretmenleri yaşadıkları ülkelerden MİT marifetiyle kaçırarak Türkiye’de yargılıyor.

AKP’NİN GETİR(E)MEDİKLERİ

AKP’nin yurt dışından getiremediği isimler de var. Videolarıyla Türkiye’de gündemi alt üst eden Sedat Peker, tüm meydan okumalarına rağmen Türkiye’ye getirilemiyor. Yüzbinleri mağdur eden Çiftlik Bank’ın ‘Tosuncuk’u Mehmet Aydın ve 2 milyar dolar vurgu yaptığı iddia edilen kripto para borsası Thodex’in kurucu Faruk Fatih Özer nedense bir türlü getirilemedi. İki isminde kaçtıktan sonra AKP ve MHP’li siyasetçilerle bağlantıları ortaya çıkmıştı.

HALKIN YERİNE AKP’NİN ÇIKARLARI KOLLANIYOR

AKP ve Erdoğan, gelecek seçimlerde en yakın rakip olarak gördüğü Ekrem İmamoğlu’nun önünü kesmek ve Sedat Peker’in itirafları sonrası seçmeni arasında bile sarsılan itibarını kurtarmak için, başta yargı olmak üzere devlet kurumlarını kendi çıkarları için kullanmaktan geri durmuyor.

Orhan İnandı’nın avukatından açıklama: Kırgız devlet büyüklerinden destek istiyoruz

‘Kırgızistan ve Kenya’da öğretmenlik yapmak’ vs ‘Eller arkada türbe gezmek’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder