4 Haziran 2021 Cuma

Diyanet Erkan Yıldırım’ı gizlemek mi istiyor?

Eski başbakan Binali Yıldırım’ın oğlunun yeni uyuşturucu rotasını belirlemek için Venezuela’ya gitmesinin yankıları sürerken Diyanet’ten ilginç bir hamle geldi. Diyanet gündemde kokain, eroin konuşulurken zararlı alışkanlık olarak sadece sigaradan bahsetti.

BOLD – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in eski Başbakanlardan Binali Yıldırım’ın oğlu ile ilgili yaptığı ifşaatların yankısı sürüyor. Erkan Yıldırım’ın uyuşturucu işinde olmadığı ile ilgili art arda yapılan açıklamalar inandırıcı bulunmadı. Uyuşturucunun konuşulduğu bugünlerde Diyanet’in zararlı alışkanlık olarak sigarayı ön plana çıkarması Erkan Yıldırım olayını gölgeleme olarak algılandı.

İSLAM ZARARLI OLANLARI HARAM KILMIŞTIR

Diyanet’in “İslam zararlı alışkanlıkları yasaklar” başlığındaki hutbesinde uyuşturucunun anlatılacağını beklerken sigaranın ele alınması dikkat çekti. Hutbede, İslam’ın, can, mal, akıl, din ve neslin korunmasını emrettiğine vurgu yapılarak, “Sağlıklı ve huzurlu bir hayat için yararlı ve temiz şeyleri helâl, zararlı olanları da haram kılmıştır. İnsanın aklını ve bedenini tahrip eden zararlı alışkanlıklar da bu kapsamdadır” denildi.

SİGARA KULLANAN KENDİ SONUNU HAZIRLAMAKTA

Uyuşturucu yerine sigaranın anlatıldığı hutbede, “Günümüzde insanlığı kuşatan zararlı alışkanlıkların başında sigara gelmektedir. İçinde birçok zararlı maddeyi barındıran sigara, vücudu yavaş yavaş imha etmektedir. Sigara kullanan kişi aslında kendi eliyle sonunu hazırlamakta, soluduğumuz havayı zehirleyerek başta kendisi ve ailesi olmak üzere etrafındakilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır. Ne hazindir ki ülkemizde her yıl yüz binden fazla insanımız sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybetmektedir” denildi.

SİGARA İÇMEK ALLAH’IN KOYDUĞU SINIRLARI İHLALDİR

Sigara içmenin Allah’ın koyduğu sınırları ihlal anlamı taşıdığı belirtilen hutbede, “Dolayısıyla bir Müslümanın pek çok zararı bünyesinde bulunduran sigarayı içmesi caiz değildir. Öte yandan, malımızı saçıp savurmak, sorumsuzca harcamak israftır. İsraf ise dinimizce haram kılınmıştır” denildi.

ERKAN YILDIRIM GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Sedat Peker’in uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasında bulunduğu Erkam Yıldırım gündemdeki yerini koruyor. Konuyla ilgili önce babası Binali Yıldırım’dan “Oğlum salgına karşı kullanılmak üzere maske götürdü” açıklaması yaptı. Ancak o günlerde Venezuela’da yaygın bir korona salgını olmadığı ortaya çıktı. Daha sonra o tarihte Venezuela’ya maske gitmediği gümrük kayıtlarında görülmedi. AKP Milletvekili de “Baklava da götürdük. Onu da mı söyleseydik” dedi, ancak uyuşturucu gündemden düşmedi.

‘MİT Tırları’ndan çıkan inanılmaz detaylar

Diyanet Erkan Yıldırım’ı gizlemek mi istiyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder