3 Haziran 2021 Perşembe

Orhan İnandı için ABD’de protesto: ‘Kırgızlardan elini çek’

Kırgızistan’da kaçırıldığından bu yana her yerde aranan Orhan İnandı için Kırgız halkının başlattığı protesto gösterileri ABD’nin Chicago eyaletine sıçradı. İnandı’nın kurucusu olduğu Sabat Eğitim kurumlarından mezunlar  sloganlarla Türk elçilik binasına yürüdü.

BOLD – Eğitimci Orhan İnandı, önceki gün akşam saatlerinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki evinden çıkarken kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Kırgız polisine yapılan ihbarın ardından soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, Kırgızistan vatandaşı Orhan İnandı’yı ülke genelinde arama çalışması başlattı.

İnandı’nın arabası, 1 Haziran sabahı saat 04:20 sularında evinin önünde kapısı açık halde bulundu. İnandı’nın kaçırılma şeklinin, MİT’in daha önce Kosova, Malezya, Pakistan ve en son Kenya’da gerçekleştirdiği operasyonlarla benzerlik taşıdığı vurgulandı.

Kırgız vatandaşı da olan İnandı’nın kaçırılması Kırgızistan’da da siyasi krize neden olurken Kırgız Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi ve İçişleri Bakanlığına Orhan İnandı’yı bulmak için soruşturma ve operasyonel önlemleri güçlendirme talimatı verdi.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK

Twitter’de Orhan İnandı hakkındaki gelişmeleri anlık olarak paylaşılacağı ‘Orhan İnandı’nın Sesi’ isimli bir hesap açıldı.

Voice of Orhan İnandı isimli hesaptan Türkçe ve İngilizce olarak yapılan paylaşımda, “1 Haziran 2021 tarihinde Kırgızistan’da kaçırılan Orhan İnandı beyefendi ile ilgili güncel ve teyitli bilgilerin paylaşılacağı hesaptır” denildi.

PROTESTOLAR ABD’YE SIÇRADI

İnandı, Kırgızistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını kazandığı yıldan bu yana ülkede faaliyet gösteren Sapat Eğitim Kurumlarının kurucusuydu. İnandı’yı benimseyen Kırgız halkı kaçırıldığı gündem beri Orhan İnandı için Türk elçiliği önünde eylem yapıyor.

Öte yandan İnandı için yapılan protestolar ABD’ye sıçradı. Chicago eyaletinde İnandı’nın kurucusu olduğu Sabat Eğitim kurumlarından mezun olanlar kaçırılan İnandı için bir araya geldi. ‘Erdoğan Kırgızlardan elini çek’, ‘Orhan İnandı’yı iade edin’ pankartları taşıyan kalabalık Türk elçilik binasına yürüdü.

Kırgızistan’da kaçırılan Orhan İnandı’yla ilgili gelişmeler sosyal medyadan anında paylaşılacak

Orhan İnandı için ABD’de protesto: ‘Kırgızlardan elini çek’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder