1 Haziran 2021 Salı

Bir AKP acizliği: Yurtdışında öğretmen avı

AKP hükumeti hukuki yolla alma imkanı olmadığı Gülen Hareketine mensup yurt dışında görevli öğretmenleri kaçırma vakalarına bir yenisini daha ekledi. Kırgız vatandaşı eğitimci Orhan İnandı, dün akşam evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Kaçırılma da MİT izine rastlandığı açıklanırken, Kırgızistan’da Cumhurbaşkanı Caparov da İnandı’nın bulunması için devreye girdi. Sosyal medyada ise olayla ilgili tam bir AKP acizliği yorumları yapılıyor.

BOLD – MİT üzerinden dünya genelinde başlatılan cadı avı uluslararası skandallara neden oluyor. Kısa süre önce Fethullah Gülen’in yeğeni öğretmen Selahattin Gülen Kenya’dan MİT’in gerçekleştirdiği operasyonla Türkiye’ye getirildi. Son olarak da Kırgızistan’da uzun yıllardır görev yapan eğitimci Orhan İnandı, dün evinin önünden kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı.

Görgü şahitlerinin ifadelerine göre İnandı, başkent Bişkek’teki Cengiz Aytmatov Caddesi’nde yer alan evinden çıkarken kimliği belirsiz kişilerce bir araca zorla bindirildi. Kırgız polisine yapılan ihbarın ardından soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, Kırgızistan vatandaşı Orhan İnandı’yı ülke genelinde arama çalışması başlattı.

MİT İZİ VAR

İnandı’nın kaçırılma şeklinin, MİT’in daha önce Kosova, Malezya, Pakistan ve en son Kenya’da gerçekleştirdiği operasyonlarla benzerlik taşıdığı vurgulandı. Hatta Bold’da yer alan özel bir haberde, Bişkek’te dün akşam kaçırılan Orhan İnandı’nın Uluslararası Manas Havaalanı’nda Cengiz Havacılık’a ait özel bir uçakla Türkiye’ye götürüleceği iddia ediliyor.

CUMHURBAŞKANI DEVREDE

Kırgız Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi ve İçişleri Bakanlığına Orhan İnandı’yı bulmak için soruşturma ve operasyonel önlemleri güçlendirme talimatı verdi.

KIZGIZLARIN VEFASINA GÜVENİYORUM

İnandı’nın eşi Reyhan İnandı, eşinin hayatından endişe duyduğunu söyledi. İnandı, başta Kırgız halkı olmak üzere herkesten destek istedi. Kırgız halkının dostluğa ve vefasına inandığını belirtti.

Öte yandan İnandı’nın kaçırılması sosyal medyanın gündeminde. ‘WhereIsOrhanInadi’ etiketine paylaşım yapanlar İnandı’nın bir an önce bulunmasını istedi.

AKP ACİZLİĞİ

Bir sosyal medya kullanıcısı AKP yönetiminin uluslararası alanda Gülen Hareketi mensuplarına karşı aciz kaldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Acziyetin ilanı bu. Cemaat karsisinda acziyetin. Orhan İnandı suçlu olsa Kırgız devletinden resmen ister alırsın, ama suçlu olmadığını bildikleri için haydut gibi adam kaçırıyorlar başka devletlerin topraklarından. Ülkeyi haydutlar yönetiyor maalesef.”

MUHALEFET UYKUDA

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise muhalefetin illegal operasyonlara sessiz kalmasını eleştirerek, “Devletin tüm organlarını kullanan ve devlet zannedilen bir çete suçlarına her geçen gün bir yenisini ekliyor! Devlet bunlardan yakasını kurtarmadıkça her gün bir öncekine göre daha kötüye gidecek! Muhalefet ise resmen uykuda” dedi.

GÜCÜ MASUMLARA YETİYOR

AKP acizliğine vurgu yapan Meyra adlı bir başka sosyal medya kullanıcısı da, “Yazık gücünüz sadece masum insanlara yetiyor” diyerek AKP hükumetine tepki gösterdi.

 

Kaçırılan eğitimci Orhan İnandı’nın eşi Reyhan İnandı: Eşimin hayatından endişe ediyorum

Bir AKP acizliği: Yurtdışında öğretmen avı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder