30 Mayıs 2021 Pazar

‘Tayyip abi’ için uykusuz hafta başladı

Hakkındaki iddialara rağmen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıkan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Sedat Peker’in menziline girdi. Son videosunda Saray’ın bulaştığı suçlara da değinen Peker, Erdoğan’la ‘helalleşmek’ için önümüzdeki pazarı işaret etti.

BOLD – Mafya-Siyaset-Medya ağının kirli ilişkilerini deşifre ettiği 7 videoda Erdoğan’ı hep ayıran Sedat Peker, Süleyman Soylu ile ilgili iddialarını sıralarken “Tayyip abi’ bir gün gerçekleri görecek” diyordu. Hafta içinde Erdoğan’ın Süleyman Soylu’ya sahip çıkmasının ardından Sedat Peker’in konuşmalarının seyrinin değiştiği göze çarpıyor. Son videosunda vites yükselten Peker, Erdoğan’ın etrafındaki çemberi daha da daralttı.

İddialarına eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu ile start veren Peker, artık kirli işlere bulaşan Saray efradını da vukuatlarıyla birlikte isim isim zikretmeye başladı.

SARAY’DAN İLK TEPKİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Oktay Saral, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Saral, “Peker, yaptığı ipe sapa gelmez açıklamalarla iradesinin dışında Türkiye düşmanları ve içerideki bilumum şer ittifaklarının emrinde olduğunu ortaya koymuştur. Devletimiz gerekeni yapacak ve hiç bir güç bu ülkenin bu tarz hezeyanlarla sarsılamayacağını öğrenecek” ifadelerini kullandı.

SARAY’I KIZDIRAN İDDİALAR

Peker, ilk olarak Suriye ile yapılan milyarlarca dolarlık ticaretin Cumhurbaşkanlığı’nda Berat Albayrak’ın kurduğu bir ekibin izni ve kontrolü ile gerçekleştirildiğini ifade etti.

Peker’in anlattığı en önemli konuların başında ise MİT Tırları olayı vardı. Peker, Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu SADAT’ın, Türkmenlere gönderilen araç-gereç ve insani yardım tırlarıyla El Nusra’ya silah gönderdiğini doğruladı.

Bu iddiayı ortaya çıkan askerler, araştıran savcılar ve kamuoyuna anlatan gazeteci ve milletvekilleri yıllarca hapis yattı. MİT Tırları davasından 27,5 yıl hapis cezası alan gazeteci Can Dündar, Peker’in anlatımları sonrası ilginç anısını paylaştı. Cezaevinde kendisine Sedat Peker’den bir not geldiğini söyleyen Dündar, bizzat Peker’den ölüm tehdidi aldığını söyledi. Yıllar sonra Sedat Peker, iddiaları birinci ağızdan doğruladı.

ERDOĞAN’I KIZIDIRAN FRANSIZ GAZETECİ

Dünya kamuoyunun da dikkatini çeken MİT Tırları konusu Fransız bir gazeteci tarafından sorulduğunda Erdoğan kendini kaybederek Fransız gazeteciyi Cemaatçi olmakla suçlamıştı.

Sedat Peker, Suriye konusunun 1. bölümü dediği El Nusra’ya giden silahlar meselesi Erdoğan’ın canını oldukça sıkacak gibi görünüyor.

HELALLEŞECEĞİZ!

Peker, Soylu’ya sahip çıkan Erdoğan’ı bu kadarla da bırakmadı. Son videoda direk Erdoğan’a seslenen Peker: “Madem ben ajanım anlatacağım abi, bir özür bekledim abi ya. Ya bütün olanları anlattık, bütün her şey ortada. Bütün bunları halk biliyor, sana anlatmıyorlar. Bir sen bilmiyorsun, çevreni sarmışlar. Geri kalan herkes biliyor. Yaşadığım sürece sana karşı asla saygısızlık içerisinde olmayacağım. Ancak sen görmek istemiyorsan ben vatan haini olarak anılmak istemem. Ben vatan haini değilim. Bunu en iyi sen biliyorsun. Senin hiçbir gücün yokken ben vardım. Onların hiçbiri yoktu. Alkış beklemedim, ön planda olmadım, elimden ne geliyorsa onu da yaptım. Bir dahaki videoda konuşacağız Tayyip Abi, baş başa, abi-kardeş. Açık delillerle, bilinmeyen delillerle anlatımlarımı doğrulayacağım. Helalleşeceğiz abi, ben ajan değilim. Bunu tüm dünyaya göstereceğim” dedi.

Türkiye Erdoğan ile ilgili yeni iddiaları dinlemek için bir hafta daha bekleyecek. Konuşması milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen Sedat Peker’in menziline giren Tayyip Erdoğan’ı ise hayatının en zor haftalarından biri bekliyor.

Sedat Peker, Suriye’de Nusra’ya silahların SADAT tarafından gönderildiğini açıkladı

‘Tayyip abi’ için uykusuz hafta başladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder