28 Eylül 2021 Salı

AKP onlara ne güveniyor ne toz konduruyor

Ekonomik krizin AKP seçmeni üzerindeki etkisine dikkat çeken Bülent Arınç’a partiden tepki geldi. AKP’li Katırcıoğlu, seçmenin partiye mideden değil gönülden bağlı olduğunu söyledi.

BOLD – AKP’li eski Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, geçen hafta TV5’te katıldığı bir programda AKP seçmeni hakkında konuştu. AKP’ye oy veren dindar seçmenin ekonomik krizde taraf değiştirebileceğini söyleyen Arınç, “Bizim dindar insanlarımızın bile tamamen tersine döneceğini bir gün göreceksiniz. Çünkü onlar dini böyle hamaset kokulu konuşmaların yanında cebine giren ve cebinden çıkan paraya bakar. Eğer onda bir eksilme görüyorsa, din, iman, vatan, millet, bunlar bir kenarda durur, onlara saygısını eksik etmez ama değer yargıları tamamen değişebilir” diye konuştu.

AKP Kocaeli Teşkilatı’nın Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılan 107. Danışma Meclisi’nde konuşan AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, isim vermeden Bülent Arınç’ın AKP tabanı için sarf ettiği sözlerini eleştirdi.

MİDESİNDEN DEĞİL GÖNÜLDEN BAĞLIDIR

Katırcıoğlu konuşmasında, “Bugünlerde bir umutsuzluk tablosu, bir karanlık tablo, motivasyon düşürmeye yönelik her taraftan söylemler var. Bunlardan birisi de belki, bunu çok önemsiyorum ağırıma gidiyor. Diyor ki birisi çıkıp ‘dindarlar, cebine giren ve çıkan paraya göre siyasi tercihlerini belirleyecek’ diyor. Bunu söyleme cürreti gösteriyor. Ben de buradan huzurlarınızda diyorum ki dindarlar; yani milletimiz davasına, ülkesine midesinden değil gönülden bağlıdır” dedi.

Muhalefet partilerinin hükumete erken seçim kararı için baskılarının arttırıyor. AKP ise kötü ekonomi ile seçime gitmek istemiyor. Önümüzdeki seçimlerde ise seçmenin önceliğinin ekonomi olacağı belirtiliyor.

DAR GELİRLİLER  BELİRLEYİCİ OLACAK

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, MetroPoll Araştırma’nın 9 Eylül’de dar gelirliler için yayımladığı ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Gelecek seçimlerde en etkili seçmen grubunun dar gelirliler olacağını belirten Özer Sancar, “Meraklı okuyucular ve politikacılara… Gelecek seçimin sonucunda en etkili seçmen grubu dar gelirliler olacak” dedi.

ANKETLER TERSİNİ SÖYLÜYOR

Uluslararası yayımlanan tüm anketleri bünyesinde toplayarak takipçilerine duyuran Europe Elects, Yöneylem Araştırma’nın Ağustos ayında yaptığı son anket sonuçlarını geçen hafta paylaştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı kaybediyor.

Erdoğan’a ankette en büyük farkı yüzde 21,4 ile Mansur Yavaş atıyor. Erdoğan’a karşı aday olmaları halinde İmamoğlu yüzde 12,4, Meral Akşener yüzde 10,2, Kılıçdaroğlu ise yüzde 5,2 fark atıyor.

Erdoğan ve Mansur Yavaş adaylığında sonuç şöyle: Erdoğan: Yüzde 39,3, Mansur Yavaş: Yüzde 60,7

Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu adaylığında sonuç: Erdoğan: Yüzde 43,8, İmamoğlu: Yüzde 56,2

Erdoğan ve Meral Akşener adaylığında sonuç: Erdoğan: Yüzde 44,9, Akşener: Yüzde 55,1

Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu adaylığında sonuç ise: Erdoğan: Yüzde 47,4, Kılıçdaroğlu: Yüzde 52,6

Saray’ın yıllık hizmet ve personel giderlerini duyan vatandaş şaşkın: İstihdam için Saray yapmışlar

 

AKP onlara ne güveniyor ne toz konduruyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder