27 Eylül 2021 Pazartesi

KHK’lı öğretmen avındaki polis İstanbul’daki uyuşturucu kuyruğunu sosyal medyadan öğrendi

Ders anlatan KHK’lı öğretmenlere dev operasyon düzenleyen polisin, İstanbul Beyoğlu’ndaki uyuşturucu kuyruğuna görüntülerin sosyal medya düşmesinden sonra müdahale etmesi tepki çekti.

BOLD – Aksaray’da dün 45 eğitim kurumuna KHK’lı öğretmen operasyonu yapıldı. Polisin 225 personellere yaptığı operasyonda eğitim kurumlarının yöneticileri “KHK’lı çalıştırıyor mu?” diye sorgulandı.

TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP

Valilik ve milli eğitim müdürlüğüne gelen ihbarları değerlendiren polisin uzun süre teknik ve fiziki takip yaptığı öğrenildi. Çalışmaları engellenen KHK’lılara yönelik bu son operasyon ise büyük tepki topladı. Sosyal medyada “KHK’lıların çalışması engellenemez” etiketi gündem oldu.

PEKER’İN İDDİALARI

Öte yandan Sedat Peker, AKP’lilere yönelik ifşalarında uyuşturucu trafiğine özellikle dikkat çekmişti. Peker, Güney Amerika ülkelerinden gemi yoluyla getirilen kokainin İzmir Limanı üzerinden ülke içine ve Ortadoğu’ya nasıl dağıtıldığını anlattı. Peker, AKP’li Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da uyuşturucu trafiğinin içerisinde olduğunu iddia etti.

Soylu’nun duyurduğu uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlara da değinen Peker, “Uyuşturucu tüketiminde İstanbul dünya ikincisi, Adana dünya üçüncüsü. Madem süslü sülüman bu kadar başarılısın, Avrupa’da içiciler uyuşturucu bulamıyor diyorsun, demek ki bütün hepsi Türkiye’de satılıyor. Öyle ya, dünya uyuşturucu raporunda ilk üçe iki tane il sokmuşuz” dedi.

UYUŞTURUCU KUYRUĞU OLUŞTU

Sosyal medyada yansıyan bazı görüntüler Sedat Peker’i doğrular nitelikte. Beyoğlu’nda uyuşturucu tacirlerinin sokak ortasında kuyruk oluşturarak uyuşturucu alışverişi yapan onlarca kişinin görüntüsü üzerine polis ekipleri harekete geçti. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik eş zamanlı operasyon başlattı.

İstanbul Beyoğlu merkezli 60 ayrı adreste 56 şahsın yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyona özel harekat polisleri destek verirken havadan polis helikopteri de katıldı. Operasyon düzenlenen adreslerden biri de Beyoğlu İstiklal Mahallesi Büyük Yokuş Sokak’ta bulunan bir bina. uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Narkotik köpekleri yardımıyla adresler didik didik arandı. Yapılan aramalar neticesinde bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

POLİS KHK’LI ÖĞRETMEN KOVALIYOR

Görüntülerin dolaşıma girdiği sosyal medyada İçişleri Bakanlığı ve polislere tepki var. Aksaray’daki KHK’lı öğretmen operasyonuna tepki gösteren bir kullanıcı: “Şu binanın haline bak, dökülüyor. Çuvalla para kazanıyor torbacı takımı, insan bir boya badana yaptırır. Ha, gündüz gözü nasıl olur, polis nerede filan diyeceksin. İşi gücü var, KHK’lı öğretmen kovalıyor, uyuşturucu taciri ile mi uğraşacak koca emniyet? Her şeyi devletten beklemeyin” ifadelerini kullandı.

Aksaray’da 45 eğitim kurumuna “KHK’lı çalışıyor mu?” baskını

KHK’lı öğretmen avındaki polis İstanbul’daki uyuşturucu kuyruğunu sosyal medyadan öğrendi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder