30 Eylül 2021 Perşembe

Erdoğan Putin’e savaş uçağı, gemi, denizaltı siparişi verdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400’ler konusunda kopma noktasına gelen Türkiye-ABD ilişkilerini gerecek yeni adımlar attı. Erdoğan Putin’le yaptıkları görüşmelerde S-400’ler dışında savaş uçağı, gemi ve denizaltı konularında da görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

BOLD – Geçen hafta kalabalık bir heyetle katıldığı online Birleşmiş Milletleri Genel Kurulu’nda umduğunu bulamayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan rotayı Rusya’ya çevirdi. Rusya’dan yeni S-400’ler alacaklarını yineleyen Erdoğan, Rusya ile savaş uçağı, gemi ve denizaltı konularında da çalışacaklarını kaydetti.

S-400’LER KONUSUNDA GERİ ADIM YOK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün Rusya’nın Soçi kentinde 2 saat 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştiren Erdoğan, Türkiye’ye dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. S-400 konusunda geri adım atılmasının söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile gelecek ay Roma’da yapacağı görüşmede Biden’le tüm ilişkileri ele alacaklarını söyledi.

YA UÇAKLARI YA DA PARAYI VERECEKLER

Biden’le yapacakları görüşmede tüm ilişkileri ele alacaklarını belirten Erdoğan, “Mesela F-35 sorunu ne olacak? 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. Bu ne olacak? Bunların akıbetini görmemiz lazım. Biz elimizde bol para var da bunları etrafa saçan bir ülke değiliz. Bu paraları da kolay kolay kazanmadık, kazanmıyoruz. Ya uçaklarımızı verecekler ya da parayı verecekler” dedi.

RUSYA İLE UÇAK, DENİZALTI VE GEMİ KONULARINDA GÖRÜŞÜYORUZ

Putin’le S-400’ler dışında savaş uçaklarıyla da ilgili görüştüklerini ifade eden Erdoğan, “Uçak motorları yapımında ne gibi adımlar atacağız, savaş uçaklarıyla ilgili ne gibi adımlar atacağız; bunları da yine etraflıca konuşma imkanımız oldu. Allah nasip ederse uçak motorları konusunda da aynı adımı atacağız. Bir diğer konu, gemi inşasında da yine beraber birçok adım atabiliriz. Denizaltılara varıncaya kadar, burada da yine Rusya ile müşterek adımlarımız inşallah olacaktır” dedi.

İpek Ailesi’ne saldıran Osman Gökçek’in ‘trafikte kılıçla darp’ suçundan sabıkası çıktı

Erdoğan Putin’e savaş uçağı, gemi, denizaltı siparişi verdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder