28 Eylül 2021 Salı

Şehitlerin faili belli ancak ilan edilmiyor

Şehitler için taziye mesajı yayınlayan Milli Savunma Bakanlığı, son aylarda Suriye’de Rusya’nın hava saldırıları sonrasında şehit olan Mehmetçiklerin neden öldüklerini açıklamaması dikkat çekti. Bakanlık, şehitlerin failini gizlerken Rusya ise saldırılarını yoğunlaştırmaya devam ediyor. 

BOLD – Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu militanlarının bulunduğu Suriye’nin İdlib bölgesi Mehmetçik için zor bir sınava dönüştü. Bölgede görev yapan beş generalin istifa ettiği İdlib’den gelen şehit haberleri arttı. Rusya’nın hava saldırıları sonrasında şehit olan Mehmetçiklerin neden şehit oldukları Milli Savunma Bakanlığı tarafından gizleniyor. Bölgede 15 binin üzerinde Mehmetçik görev yapıyor.

ÖLÜM NEDENLERİ AÇIKLANMIYOR

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yarın Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. Görüşmede Suriye’nin İdlib bölgesi de gündeme gelecek. Rusya Türkiye’nin bilgeden askerlerini çekmesi için saldırılarını yoğunlaştırırken, Türkiye ise bölgeye asker ve teçhizat sevk etmeye devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı ise bölgede Rusya’nın hava saldırıları sonrası şehit olan askerlerin ölüm nedenlerini gizliyor.

ŞEHİTLERİN TAZİYE MESAJINDA FAİL YOK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Eylül’de Suriye’de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Faruk Eser’le ilgili, “Kahraman silah arkadaşımız 24 Eylül 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.” mesajını yayımladı. Akar, 17 Eylül’de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak, 12Eylül’de şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem, 11 Eylül’de şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı, Piyade uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe ve Piyade Uzman Çavuş Ramazan Demir, 7 Eylül’de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muammer Yiğit’le ilgili de aynı mesajı yayımladı

TEMMUZ AYINDA FAİLLER AÇIKLANIYORDU

Milli Savunma Bakanı Akar, Temmuz ayında şehit olanlarla ilgili yayımladığı taziye mesajında ise “Fırat Kalkanı bölgesindeki bir kirpi aracımıza teröristler tarafından yapılan saldırıda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 arkadaşımız da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” demişti.

ERDOĞAN 36 ŞEHİT SONRASI PUTİN’LE GÖRÜŞMÜŞTÜ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki yıl önce gerçekleşen Rusya’nın Suriye’de gerçekleştirdiği hava harekatı nedeniyle 36 Mehmetçiğin şehit olması sonrası Moskova’ya gitmiş, orada diplomaside  görülmeyen birçok muamele ile karşılaşmıştı. Putin’in Türk heyetini kabul ettiği salona, “Osmanlı’yı 93 harbinde yenen Rus askeri heykeli” ve Erdoğan ile Putin’in görüştüğü odaya 1783’te Kırım’ı ilhak eden Büyük Katerina’nın heykeli konulurken, Putin Erdoğan ve beraberindeki heyeti 2 dakika bekletip Rus devlet televizyonu kronometre tutarak yayınlattı. Bu durumla ilgili Türk tarafı resmi olarak herhangi bir açıklama yapmadı.

Tayyip Eroğan’ın sır görüşmeleri

Şehitlerin faili belli ancak ilan edilmiyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder