26 Eylül 2021 Pazar

Türkiye kira fiyatlarında birleşti: Penceresiz eve istenen kira pes dedirtti

Barınamayan üniversiteli öğrencilerin park ve bahçelerde yaptıkları eylem sürerken, yapılan bir araştırma sonucunda halkın yüzde 96,5’in kira fiyatlarını yüksek bulduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada dolaşan penceresiz tek odalı bir eve istenen kira ise tepkilere yol açtı.

BOLD – Sosyal medyada dolaşıma giren penceresiz ve yemek yapmanın yasak olduğu kiralık ev ilanı tartışmalara neden oldu. Şişli, Nişantaşı Buket sokaktaki dairenin ilanındaki açıklama da oldukça çarpıcı. Kiracılar, dairede telefon çekmediği için Wi-fi kullanmak zorunda. Tek odalı daireye istenen aylık kira bedeli ise 2 bin TL.

Yüksek kira fiyatları yüzünden üniversiteli öğrencilerin park ve bahçeler de başlattıkları eylem sürüyor. Kira bedellerini protesto eden öğrencilere bazı vatandaşlar da destek veriyor.

Öte yandan Aksoy Araştırma tarafından yapılan bir araştırmaya göre, vatandaşların tamamına yakınının kira fiyatlarından şikayetçi.

T24’te yer alan habere göre, araştırmaya katılanlara sorulan “Sizce Türkiye’de ev kiraları ne düzeydedir?” sorusuna katılımcıların yüzde 79,1 “çok yüksektir” yanıtını verirken; yüzde 17,4 “yüksektir” yanıtını verdi.

Türkiye genelinde yapılan araştırma sonuçlarına göre, yüzde 96,5 Türkiye’de ev kiralarının “çok yüksek” veya “yüksek” olduğu görüşünü paylaştı.

Ev kira ücretlerinin “olması gerektiği gibi” olduğu görüşünü paylaşanların oranı yüzde 3,1 seviyesinde kalırken; kira ücretlerinin “düşük” veya “çok düşük” olduğu görüşünü paylaşanların oranı yüzde 0,4 olarak kaydedildi.

HÜKUMET DESTEKÇİLERİ DE KİRALARI YÜKSEK BULUYOR

Cumhur İttifakı bileşeni AKP ve MHP seçmeni arasında da kira fiyatları “çok yüksek” veya “yüksek” görüşü hakim.

AKP seçmeninin yüzde 93,8’i kira ücretlerinin “çok yüksek” veya “yüksek” olduğunu belirtirken; yüzde 5,6’sı kira ücretleri “olması gerektiği gibi” yanıtını verdi.

Kira ücretlerinin “düşük” veya “çok düşük” olduğunu belirtken AKP seçmeni oranı ise yüzde 0,5 seviyesinde kaldı.

MHP seçmeninin de yüzde 97’si kira ücretlerinin “çok yüksek” veya “yüksek” olduğunu belirtti. Kira ücretlerinin “olması gerektiği gibi” olduğu görüşünü paylaşan MHP seçmeninin oranı ise yüzde 3 seviyesinde.

MUHALEFET DE ŞİKAYETÇİ

Araştırma sonuçlarına göre, CHP seçmeninin yüzde 98’i ev kiralarının “çok yüksek” veya “yüksek” olduğu görüşünü paylaşırken; kira fiyatlarının “olması gerektiği gibi” olduğu görüşünü paylaşanların oranı yüzde 1,4 seviyesinde gerçekleşti.

İyi Parti seçmeninin de yüzde 97’si ev kiralarının “çok yüksek” veya “yüksek” olduğu görüşünü paylaşırken; kira fiyatlarının “olması gerektiği gibi” olduğu görüşünü paylaşanların oranı yüzde 3,3 seviyesinde kaldı.

HDP seçmeninin ise neredeyse tamamı, ev kiralarının “çok yüksek” veya “yüksek” olduğu görüşünü paylaştı.

Mutfağa ateş düştü olan lüks düşkünü AKP’lilere oldu: Yeni ayakkabıları şaşırttı

Türkiye kira fiyatlarında birleşti: Penceresiz eve istenen kira pes dedirtti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder