30 Eylül 2021 Perşembe

Zaman onları hep haklı çıkardı

17/25 Aralık yolsuzluk ve MİT Tırları soruşturmalarını yürüten polis ve savcıların, yıllar sonra muhataplarından gelen itiraflarla haklılıkları tescilleniyor. Gazeteci Memduh Bayraktar ise, “İşlerini gayet güzel yapıyorlardı” diyerek Gülencilerin bürokrasideki başarılarını övdü.

BOLD – Sedat Peker ve Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de demokrasi, hukuk ve ekonomide dev kırılmalara neden olan 17/25 Aralık Yolsuzluk operasyonları ve MİT Tırları soruşturması gibi iki büyük olayın yakın şahitleri. Bu soruşturmaları yapan polis ve savcılar, AKP hükumetini devirmeye yönelik suçlamalar yüzünden yıllardır hapiste. Peker ve Bayraktar’ın açıklamaları ise polis ve savcıları kamuoyunun önünde haklı çıkardı.

PEKER’DEN ÖNEMLİ İFŞALAR

Sedat Peker, geçen Mart ayında paylaşmaya başladığı Youtube videolarıyla Türkiye’de taşları yerinden oynattı. Peker, ifşalarıyla geleceğin lideri sayılan bazı isimlerin siyasi hayatlarını neredeyse bitirdi.

Peker’in ifşa ettiği en önemli olaylardan biri ‘MİT Tırları’ soruşturması oldu. İç savaşın en şiddetli olduğu dönemde Suriye’ye silah gönderildiği iddiası, Adana’da 19 Ocak 2014’de durdurulan tırlarla ete kemiğe büründü. İddiaların hepsini doğrulayan Peker, El Nusra’ya Türkiye’den kamu görevlilerin tarafından taşınan silahları anlattı. Aslında Peker, verdiği bilgilerle bir çok savcı ve kolluk kuvvetinin yargılandığı davanın seyrini değiştirecek açılamalar yapmış oldu.

BAYRAKTAR DA DOĞRULADI

Daha sonra Erdoğan Bayraktar’dan önemli bir itiraf geldi. Bayraktar, adının karıştığı 17/25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında kendisi için hazırlanan dosyadaki her şeyin doğru olduğunu itiraf etti.

Davanı savcıları ve polisleri “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme”, “iftira” gibi bir çok suçtan yargılandı ve bir çoğu hala hapiste.

İŞLERİNİ GAYET GÜZEL YAPIYORLARDI

Öte yandan, Korkusuz gazetesi yazarı Memduh Bayraktaroğlu, Youtube kanalında Gülen Hareketi mensubu bürokratların liyakatine atıf yaptığı bir video paylaştı.

Gülencilerin 2003-2010 yılları arasında Erdoğan’ın başarıya taşıyan kişiler olduğunu söyleyen Bayraktaroğlu, “Gülen Cemaati’nin ne kadar parlak çocuğu varsa hepsi yurtdışına kaçtılar. Ama bürokraside öyle ya da böyle ‘dinci’ olmadan asla ‘dinci’ olmadan işlerini gayet güzel yapıyorlardı” dedi.

AKP’nin Gülencileri kasıtlı olarak düşmanlaştırdığını söyleyen Bayraktaroğlu, “Ama bir düşman lazımdı, düşman da buldular kendilerine. Şimdi o düşmanın sırtından geçinerek Türkiye’de tekrar iktidar olmaya çalışıyorlar. Ben de bunları niye anlatıyorum; halkımızın gözünü açabilmek için açabilir miyim bilmiyorum” İfadelerini kullandı.

Zaman onları hep haklı çıkardı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder