29 Eylül 2021 Çarşamba

Ankara’yı saran Rus casuslar kimler?

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, bugün Soçi’de gerçekleşecek Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi, Rus istihbaratı tarafından 2015 yılında hazırlanan, MİT mensubu Enver Altaylı tarafından ele geçirilip ilgili yetkililere ulaştırılan raporda yer alan Ankara’da üst düzey Rus casuslarını ele aldı. 

BOLD – Eski MİT’çi Enver Altaylı’nın telefonundaki ‘Rusya istihbaratına ait’ denilen ve gizli kalması gereken belge mahkeme dosyasına konulması sonucu yayınlandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a en yakın isim Erol Olçok ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na verilen belgede TSK ve MİT’te üst düzey Rus casusları bulunduğu bilgisi yer alıyor.

ANKARA RUS AJANI KAYNIYOR

Adem Yavuz Arslan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Başkanı Vladimir Putin bugün Soçi’de yapacakları görüşme öncesi Rus istihbarat raporunda yer alan bu casusların kimler olduğunu yorumladı. Arslan, “F.TÖ yöneticisi olmak ve casusluk suçlamalarıyla 42 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu Enver Altaylı’nn telefonundan çıktığı söylenen Rus istihbarat raporu gösteriyor ki Ankara Rus ajanı kaynıyor. Peki bu rapor ne anlama geliyor, kim bu ajanlar?” dedi.

 

 

Eski MİT’çi Altaylı’nın Erol Olçok ve Davutoğlu’na verdiği gizli belge deşifre oldu

Ankara’yı saran Rus casuslar kimler? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder