28 Eylül 2021 Salı

Erdoğan rejimi yeni terör örgütünü buldu: Yurtsuz üniversite öğrencileri

Toplumu terörize edip otoriterliğini sürdürmeye çalışan Erdoğan rejimi, Geziciler, Gülen Hareketi, marketçiler, soğan üreticileri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden sonra şimdi de açılacak üniversiteler öncesinde barınacak yer bulamayıp eylem yapan üniversitelileri terörist ilan etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yurt için eylem yapan öğrencilere “Gezi Parkı’nın başka versiyonu” olarak suçladı.

BOLD ANALİZ – Dünyada ve Türkiye’de ortaya çıkan yeni varyantlarla hızla artan koronavirüse rağmen AKP Hükumeti ani bir kararla yüz yüze eğitimi başlattı. Bu ay başında ilk, orta okul ve liseler eğitime başlarken, üniversiteler ise bu haftadan itibaren öğrencilerine kapılarını açtı. Büyük kentlerde okuyan üniversiteliler ise barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Barınma sorunlarının çözümü için eylem yapan öğrenciler ise Erdoğan rejimi tarafından teröristlikle suçlandı.

ÖĞRENCİLER DARBEDİLİP GÖZALTINA ALINDI

Devlet yurtlarında yer bulunamaması, özel yurt ve ev kiralarının fahiş oranlarda artmasını protesto eden üniversitelilerin “barınamıyoruz” eylemleri yurdun birçok yerinde üniversite bahçeleri ve parklarda devam ediyor. Eskişehir’deki gözaltıların ardından dün de İstanbul ve İzmir’de öğrenciler çadırları sökülerek darbedilip gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi sunulmayan müdahalelerde İzmirli gençlerin sağlık kontrolü için götürdüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişinde darp edildiği görüldü.

İSTANBUL VALİLİĞİ: UYARILARA RİAYET ETMEDİLER, YAKALANDILAR

İstanbul Valiliği, Kadıköy’de yurt sorununu protesto ederken gözaltına alınan öğrencilerle ilgili açıklama yaptı. Eylemin yasal olmadığı ve sonlandırılması için uyarıda bulunulduğu ileri sürülen valilik açıklamasında, “Gösteri yapan şahısların bu uyarılara riayet etmemesi nedeniyle 17 kadın, 11 erkek olmak üzere toplam 28 şahıs yakalanmıştır. Doktor raporları alınarak adli işlemleri tamamlanan şahıslar Cumhuriyet Savcısı talimatıyla serbest bırakılmışlardır” denildi.

SOYLU: EYLEME KATILANLARIN 310’U ÖĞRENCİ

Barınma sorunu yaşayan, yurt bulamayan öğrencilerle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklama yaptı. Eyleme katılanları öğrenci olmamakla suçlayan Soylu, , “24 ildeki eylemlere 2 bin 243 kişi katıldı, bunlardan 310’u öğrenci. Bunların tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor. Bunların daha ziyade sol marjinal gruplara müzahir olduğu belirlendi” dedi.

ERDOĞAN: GEZİ PARKI’NIN BAŞKA VERSİYONU

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrası yurt bulamadığı gerekçesiyle eylem yapan üniversite öğrencileri ile ilgili de açıklama yaptı. Barınamayanlar Hareketi’ni hedef alan Erdoğan, “Türkiye, dünyanın en fazla sayıda kamu yüksek öğrenim öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkesidir. Bunun altını çizerek özellikle vurgulamak istiyorum, son zamanlarda bazı park, bahçe, buralardaki bankların üzerinde yatanlar, açık ve net söylüyorum, bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Sözde öğrenciler, aynen Gezi Parkı olayı neyse, bunun bir başka versiyonudur” dedi.

AKP’nin gizli seçim planı: Ekonomik krizi unutturmak 

 

Erdoğan rejimi yeni terör örgütünü buldu: Yurtsuz üniversite öğrencileri yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder