30 Eylül 2021 Perşembe

Karakış daha da kararacak! Benzin ve LPG’nin ardından elektriğe de yüzde 15 zam

Yaklaşan kışla enerji giderleri artan vatandaşa bir kötü haber de elektrikten. CHP’li Akın, EPK’nın yarından itibaren geçerli yüzde 15 zam kararı aldığını duyurdu.

BOLD – Karakış kapıdayken enerjiye peş peşe zam yapıldı. LPG’ye yarın geceden itibaren geçerli olacak şekilde 71 kuruş zam kararı alındı. Yapılacak bu zamla birlikte İstanbul, İzmir ve Ankara’da LPG’nin litresi 6 liraya dayanacak.

Benzinin de dün litre fiyatına 29 kuruşluk zam yapıldığı açıklandı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası(EPGİS), zammın eşel mobil Sistemi gereği ÖTV’den karşılandığını duyurdu.

 

Bugün bir zam haberi daha geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, sosyal medya hesabı üzerinden elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam geldiğini duyduklarını açıkladı.

İNSAFSIZLIK

Bir video yayınlayan Akın “AKP iktidarı tüm uyarılarımıza kulak tıkayarak kara kış yaklaşırken vatandaşı karanlığa mahkum eden elektrik zammını yapmış. Elektriğe henüz 3 ay önce zam yapılmışken, bu durum en hafif tabirle insafsızlıktır” dedi.

Yapılan zammın domino etkisiyle enflasyonu da yükselteceğini aktaran Akın, “Elektrikteki yüzde 15 zam; faturasını ödeyemeyen 5 milyon vatandaşımıza yenilerini ekleyecektir. Mutfaktaki yangın artacak. Bu zammı geri çekin” diye konuştu.

Akın, alınan zam kararının 1 Ekim’den itibaren geçerli olacağını söyledi.

VİDEOYU İZLEYEN VATANDAŞ TEPKİLİ

Elektrik zammı haberi vatandaşı kızdırdı. Özlem adlı kullanıcı yapılan zamlara isyanını şöyle dile getirdi: “Yeter artık bıktık zamlarınızdan bu ne yaaa ?? Her ay elektrik , doğalgaz , suya zam nasıl olur ? Kimse bana iktidar güzel yönetiyor demesin.”

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Elektriğe zam gelirse halkımızla gerekli adımları atarız” sözünü hatırlatarak muhalefeti harekete geçmeye çağırdı.

Saray’ın yıllık hizmet ve personel giderlerini duyan vatandaş şaşkın: İstihdam için Saray yapmışlar

 

Karakış daha da kararacak! Benzin ve LPG’nin ardından elektriğe de yüzde 15 zam yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder