1 Ekim 2021 Cuma

Altından ne çıkacak?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya’dan S-400 dışında denizaltı, savaş uçağı, gemi alacağını söylemesi ABD ile Türkiye arasında yeni sorunlara yol açacak. Bu durum dövizde yeni rekorlara yol açar mı? Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, kanalında bu durumu yorumladı.

BOLD – Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Soçi Zirvesi’nden dönüş yolunda yeni S-400 bataryasının yanı sıra denizaltı ve roket alımını telaffuz etmesi Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında ipleri daha da gereceğine dikkat çekerek, dövizde yeni rekorların kapıda beklediğini söyledi.

UNICREDIT: DOLAR 10.40’A KADAR YÜKSELEBİLİR

“Faiz indirimi devam edecek mi?” diye soran Bozkurt, “İtalya’nın önde gelen bankalarından UniCredit doların 10,40 TL’ye kadar yükselebileceğine işaret etti. Dolar 9 TL duvarını da yıkacak. 8,95 TL üzerinde kâr satışlarını 8,82 TL üzerinde tutunuyor. 9 TL üzerinde daha kontrollü bir yükseliş dönemi olacak” dedi.

ALTIN FİYATLARINDA NE ETKİLİ?

Altın fiyatlarına da dikkat çeken Bozkurt, “Altından ne çıkacak? Altının ons (31,10 gram) fiyatı 1.720 eşiğinden yukarı döndü. Şimdi ne olacak? Bir günde ikinci 2’nci büyük bir geri dönüşü engelleyen aylık altın grafiği net bir uzun vadeli fincan ve kulp formasyonu yolunda ilerliyor. Henüz kulp kısa. Ancak 1.700-1.800 dolar arasındaki fiziksel talebin seyri belirleyici olacak” dedi.

GÜMÜŞTE UZUN VADELİ DİRENÇ KAÇ DOLAR OLACAK?

Gümüş fiyatları ile de ilgili analiz yapan Bozkurt, “Gümüş bir yıl süren bayrak/flama şeklini konsolide etmeye devam ediyor. Destek 21,50-22 dolar seviyesinde. 27,5 dolar geçilirse uzun vadeli direnç 30 dolar. 28 dolar üzerine atabilseydi direk boyu kadar bir yükseliş mümkündü. Çip krizi, stagflasyon, Evergrande ve delta varyantının artçıları…” dedi.

 

 

Yurtta yağma var: Öğrenci yurtlarını Ülkü Ocağına, jandarmaya, müftülüğe verdiler

Altından ne çıkacak? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder