30 Eylül 2021 Perşembe

BOTAŞ Katar’a mı satılıyor?

Satacak kurum kalmayınca hazine arazilerine göz diken AKP’nin yeni hedefi BOTAŞ. İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, sermayesinin tamamı Türkiye Varlık Fonuna kayıtlı olan Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketinin (BOTAŞ) satılmasına yönelik iddiayı gündeme getirdi.

BOLD – Türkkan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda BOTAŞ’ın satılmasına yönelik haberler edindiğini öne sürdü. Türkkan mesajında, “BOTAŞ’ı da satmaya hazırlandıkları haberleri geliyor” diyerek, “Yaparlar mı dersiniz?” sorusunu yöneltti.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KURULUŞLARINDAN

BOTAŞ, 1,83 milyar lira olan sermayesinin tamamı Türkiye Varlık Fonu A.Ş. adına kayıtlı olan ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir İktisadi Kamu Kuruluşu. Genel Müdürlüğü Ankara Bilkent’te bulunan BOTAŞ, yıllık yaklaşık 20 Milyar TL cirosu ile Türkiye’nin en büyük kuruluşları arasında yer alıyor.

KATAR VE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

Gazeteci Fatih Ergin ise iddiayı bir adım öteye taşıdı: “İyi Partili Lütfü Türkkan, “BOTAŞ’ın satılacağı haberleri geliyor” demişti. Üst düzey yetkililerden aktarılan bilgi; “AKP kaynak yaratmak istiyor. Aralarında Katar ve BAE’nin de olduğu ülkelerle BOTAŞ için görüşüyor.” ”

BOTAŞ Katar’a mı satılıyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder