1 Ekim 2021 Cuma

Saadet Partisinin anahtarını AKP’ye teslim edemeden öldü: Oğuzhan Asiltürk kimdir?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı ittifak görüşmeleri gündeme oturan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk 86 yaşında hayatını kaybetti . Zatürreye bağlı olarak hastaneye kaldırılan Asiltürk’ün vefatını SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun” sözleriyle duyurdu.

BOLD ANALİZ – Koronavirüs nedeniyle İstanbul’da rahatsızlanarak 13 Eylül’de ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesine kaldırılan Asiltürk’e zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı tanısı konulmuştu. Ömrünün sonunda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakınlarına kamuda iş verilen Asiltürk, Saadet Partisi’ni anahtar teslim AKP’ye teslim etmek için çalıştı.

ERDOĞAN İLE İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ

Milli Görüş’ün ağır toplarından Asiltürk, son dönemde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerle gündeme geldi. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması için de çaba harcayan Asiltürk, sözleşmenin kaldırılacağını ilk açıklayan isim olmuştu.

SAADET’İ AKP’YE KATMAK İÇİN ÇABALADI

AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nı desteklemeyen Saadet Partisi’ni AKP’ye dahil etmek için var gücüyle çalışan Asiltürk, Millet İttifakı ile aynı safta yer alan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nu da hedef almıştı. Partide liderlik değişimi için deklarasyon yayınlayan Asiltürk, Saadet Partisi’nin önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı’nı desteklemesi yönünde çalışmalar yürüttü.

ERDOĞAN İLE KIBRIS’A GİTTİ

Erdoğan’ı Saray’da ziyaret ederek baş başa görüşmeler yapan Asiltürk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretinde de Erdoğan’a eşlik etmişti. Uçaktan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kolunda inen Asiltürk, Saadeti Cumhur İttifakına dahil edemeden hayata veda etti.

ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARINI ELEŞTİREN ASİLTÜRK KİMDİR?

1935 tarihinde doğan Asiltürk, ilkokul, ortaokulu ve liseyi Malatya’da okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu olan Oğuzhan Asiltürk bir süre Serbest Müşavir Mühendislik, yaptıktan sonra siyasete atıldı.

Siyasi kariyeri boyunca 14 ve 15. Dönem Ankara, 19, 20 ve 21. dönem Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı.

Asiltürk, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduda bulunan Anti-Amerikancı kadroların tasfiye edildiğini iddia etti. Yine 28 Şubat sürecinin de ordunun tamamına mâl edilemeyeceğini savunan Asiltürk, bir grup cuntacı generalin medya, iş adamları ve diğer siyasi partilerin de desteğiyle 28 Şubat sürecini başlattığını savunuyordu.

Saadet Partisinin anahtarını AKP’ye teslim edemeden öldü: Oğuzhan Asiltürk kimdir? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder