2 Ekim 2021 Cumartesi

Gergerlioğlu’ndan Özdoğan’ın cezaevine gönderilmesine tepki: Toplum vicdanı bu yanlışı durdurmalı

Aylardır infazının ertelenmesi için hastane kapılarında bekletilen 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın cezaevine konulmasına siyasilerden tepki geldi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bu hal kabul edilmez, edilemez! Toplum vicdanı yanlışı durdurmalı” derken, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da “Özdoğan’ın cezaevinde tutulması işkenceden başka birşey değildir” dedi. 

BOLD – Aylardır infazının ertelenmesi için hastane kapılarında bekletilen 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın cezasının ertelenmesi talebi reddedildi. Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp ABD kurulunun hayatını yalnız idame ettiremeyeceği ve hayati tehlikesinin olduğu yönündeki raporuna rağmen polisler, Özdoğan’ı cezaevine götürdü.

BU HASTANIN YERİ CEZAEVİ DEĞİL

Özdoğan’ın cezaevine konulmasına sosyal medyada büyük tepki gösterildi. “#AyşeÖzdoğanTutuklanmasın” etiketi kısa sürede 130 binin üzerinde etkileşim alırken, Özdoğan’ın tutuklanmasına siyasilerden de tepki geldi. HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla

“4. evre kanser bir kadın zindana atılıyor!!!

Bu nasıl ülke..!?

Vicdansızlık yapmayın, bu hastanın yeri hastane, cezaevi değil

Adli Tıp kurumu iyice siyasi bir kurum oldu” diye tepki gösterdi.

TOPLUM BU YANLIŞI DURDURMALI

Ayşe Özdoğan’ın cezaevine gönderilmesininkabul edilemez bir hal olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu,

“Ayşe Özdoğan cezaevinde!

Evet böyle, ama hiçbirimizin vicdanı bunu kabul etmiyor.

Ailesi ile de görüştüm. Tekrar sağlık kurulu başvurusu yapmalı, çıkana kadar uğraşmalıyız.

Bu hal kabul edilmez, edilemez!

Toplum vicdanı yanlışı durdurmalı” dedi.

HAYATİ TEHLİKESİ OLDUĞUNA DAİR RAPOR VAR

Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da Ayşe Özdaoğan’ın cezaevine gönderilmesine tepki göstererek, “Maruz kaldığı ağır bir hastalık nedeniyle cezaevinde hayatını yalnız idame ettiremeyeceği değerlendirilen hükümlülerin iyileşinceye kadar infazının ertelemesi mümkün olduğu kadar vicdani bir zorunluluktur. 23.12.2019 tarihli Akdeniz Üniv. Adli Tıp ABD kurul raporuna göre, hükümlü Ayşe Özdoğan’ın hayatını yalnız idame ettiremeyeceği ve hayati tehlikesinin olduğu tespit edilmiştir.

CEZAEVİNDE TUTULMASI İŞKENCEDEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL

Bu rapora göre, Ayşe Özdoğan’ın cezaevinde tutulması işkenceden başka birşey değildir.
Ayşe Özdoğan zateb işlediği herhangi bir suça göre değil, varsayılan mensubiyetine göre yargılandı. Dosyasında suç teşkil eden bir eylem yok.

Ülkemizde hukuk düzeni felç bir halde. Görevi adalet dağıtmak olsa da adaletsizliklerin bekçisi konumunda” dedi

 

 

İnfaz erteleme talebi reddedildi: Kanser hastası Ayşe Özdoğan cezaevine götürülüyor

Gergerlioğlu’ndan Özdoğan’ın cezaevine gönderilmesine tepki: Toplum vicdanı bu yanlışı durdurmalı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder