1 Ekim 2021 Cuma

Ankara Büyükşehir Belediyesi KHK’lıya gıda yardımını iptal etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, KHK’lı Emniyet personelinin eşine yapılan gıda yardımını iptal etti. Konuyu gündeme getiren HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yardımın iptal edilmesine tepki gösterdi.

BOLD – AKP iktidarının KHK’lılara yaptığı ayrımcılığa Mansur Yavaş’ın başkanı olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi de ortak oldu. Belediye, KHK’lı bir Emniyet mensubunun eşine verilen 500 TL’lik gıda yardımını iptal etti.

KHK’lı polis memuru yaşadığı ayrımcılığı HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na iletti. Gergerlioğlu ise, KHK’lının mesajını sosyal medya hesabından paylaştı. KHK’lı mesajında, “Eski emniyet personeli işsizim 2 çocuğum var. Malatyalıyım işsiz kalınca eşimin memleketi Ankara’ya geldim. Büyükşehire başvurduk geçen kış yakacak yardımı yaptılar, Ankara kart verip 500 TL gıda yardımı yaptılar. Dün eşime mesaj geldi iptal olduğuna dair” dedi.

ALO 153: İHRAÇLARA YARDIM YAPMAYACAĞIZ

Sosyal medyada KHK’lılar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir emniyet personeline yapılan yardımın kesilmesine tepki gösterdi. Bazı KHK’lılar Mansur Yavaş’ın yönettiği belediyenin böyle bir şey yapmayacağını savundu. Bir KHK’lı ise, “Ben başvurdum ihraç olduğun için yapmayacağız dedi 153 yetkilisi” paylaşımı yaptı.

Nimet Erdem isimli sosyal medya kullanıcısı ise yardımın kesilmesine tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş’ı etiketleyen  Erdem, “Hayır renginizi söyleyin de bilelim oyumuz paradan çok daha değerli vergilerimiz mağdura gitmeyecekse açık açık söyleyin” dedi.

AKP’NİN PATİKASINI TAKİP ETME

Başka bir sosyal medya kullanıcısı ise, “Bu doğruysa yaziklar olsun Mansur Yavaş. Senin karakterine yakışan insan gibi yaklaşmak… AKP’nin patikasını takip etmek değil” ifadelerini kullandı.

KHK’lı biyoloji öğretmeni Erkan Akıllı Meriç’te hayatını kaybetti

Ankara Büyükşehir Belediyesi KHK’lıya gıda yardımını iptal etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder