2 Ekim 2021 Cumartesi

Oğuzhan Asiltürk’ün ölümü, Erdoğan’ın Saadet planını altüst etti

Saadet Partisi’ni AKP’ye katmak için çabalayan Oğuzhan Asiltürk’ün ölümü AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Saadet’in oylarını alma planını suya düşürdü. Anketlerde yüzde 50,1’i bulamadığı için ittifakı genişletmeye çalışan Erdoğan’ın Saadet’ten gelecek yüzde 2,7 oy oranını nasıl telafi edeceği merak konusu.

BOLD ANALİZ – SP Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk, zatürreye bağlı hayatını kaybetti. Ömrünün sonunda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakınlarına kamuda iş verilen Asiltürk, Saadet Partisi’ni anahtar teslim AKP’ye teslim etmek için çalıştı. Asiltürk’ün var gücüyle yaptığı ittifak görüşmeleri sonuçsuz kaldı.

ERDOĞAN’IN SAADETTEKİ TEK KONTAĞIYDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi seçmeninin Cumhur İttifakı’na oy vermesi için önce gizli ardından açıktan pazarlıklar yürüttü. Erdoğan’ın Saadet kanadında muhatap aldığı tek isim Milli Görüş’ün ağır toplarından Asiltürk idi.  O kadar ki Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması açıklamasını bile Erdoğan’dan önce Asiltürk yaptı.

KARAMOLLAOĞLU’NUN ELİ RAHATLADI

AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nı desteklemeyen Saadet Partisi’ni AKP’ye dahil etmek için var gücüyle çalışan Asiltürk, Millet İttifakı ile aynı safta yer alan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nu da hedef almıştı. Partide liderlik değişimi için deklarasyon yayınlayan Asiltürk, Saadet Partisi’nin önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı’nı desteklemesi yönünde çalışmalar yürüttü. Asiltürk’ün ölümünden sonra ‘Temel Dede’nin parti üzerindeki etkisinin artması bekleniyor.

KARAMOLLAOĞLU MİLLET İTTİFAKINA YAKIN

Karamollaoğlu ile Erdoğan’ın ittifak görüşmesi yapıp yapmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek. Ancak Asiltürk’ün hayatını kaybettiği gün Karamollaoğlu Millet İttifakı ortağı İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüştü. Belirlenecek Cumhurbaşkanı adayının kriterleri konusunda iki isim bir kez daha anlaştıklarını duyurdu. Akşener’e Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçip Başbakanlığa aday olduğu için teşekkür eden Karamollaoğlu’nun açıklamaları Millet İttifakı’na destek vereceği yönünde yorumlanıyor.

KARAMOLLAOĞLU’NUN ŞARTLARI ERDOĞAN’A TERS

Erdoğan’ın yeni bir hamleyle karşısına çıkması halinde ise Karamollaoğlu’nun talebi Cumhurbaşkanlığı adaylığı olacak. Karamollaoğlu, Ruhat Mengi’ye verdiği röportajda: “Diyelim ki şartlar değişti, AKP sizi razı etti, birdenbire Cumhur İttifakı’na girme kararı almanız mümkün mü?” sorusuna “Beni cumhurbaşkanı adayı ilan ederlerse olabilir. Ben bu konuya girmem de derlerse ki “Abi gel seni cumhurbaşkanı adayı yapalım”, o zaman kavgasız dövüşsüz gireriz. Veya “Başkanlık sistemini değiştirelim” diyebilirler veya bugüne kadar bizim itiraz ettiğimiz bütün hukuksuzlukları ortadan kaldırır, yanlışlarından dönerlerse AK Parti ile ittifak yapabilirim. Dediğim gibi, bunlardan birisinin olması lazım.”

Putin ile görüşmesi sonrası açıklama yapan Erdoğan ise “Başkanlık sisteminden vazgeçilmeyecek. Parlamenter sisteme dönülmeyecek” diyerek noktayı koymuştu.

Erdoğan’ın yeni çılgın projesi: Ali Erbaş’ın dualarıyla uzay yolculuğu

Oğuzhan Asiltürk’ün ölümü, Erdoğan’ın Saadet planını altüst etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder