28 Eylül 2021 Salı

AKP’nin gizli seçim planı: Ekonomik krizi unutturmak 

Türkiye’de yaşayan vatandaşlar ekonomik kriz ve geçim derdiyle boğuşuyor. AKP ise 2022 yılındaki olası erken seçim için yama çözümlerle halkın gözünü boyama derdine düştü. Ekonomik krizi unutturmak için Merkez Bankası emirle faiz indirdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan bankalara ucuz kredi kullandırın talimatı gitti.

BOLD ANALİZ – Market ve pazar fiyatlarına gelen zamlar AKP Hükumetinin yılmaz savunucusu gazetecilerin de dikkatini çekti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, ekonomi ve geçim partisinin iktidara aday olduğunu yazdı. Türkiye’de asıl muhalefetin ‘Ekonomi Partisi’ olduğunu savunan Selvi, acilen ekonomik krizin etkilerini hafifletecek adımlar atılması gerektiğini yazdı.

AKP’NİN GİZLİ SEÇİM PLANI

Ekonomi yazarı Erdal Sağlam da AKP Hükumetinin ekonomik krizi unutturmak için kolları sıvadığını yazdı. Merkez Bankası’nın faizi yüzde 19’dan yüzde 18’e indirdiğini hatırlatan Sağlam, “2022 yılı sonlarında ya da 2023’ün ilk yarısında yapılacak bir seçimde, yüksek büyüme ile daha rahat bir iklim yaratılması bekleniyor.” ifadeleri kullandı.

PİYASALARDA SEÇİM RÜZGARI ESİYOR

“Piyasalarda bu kararın olası bir seçim yılı olacak 2022 yılında büyüme oranlarını yüksek tutup işsizliği azaltmak için planlandığı kanısı hâkim.” diye yazan Sağlam, Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararının siyasi olduğunun altını çizdi. Sağlam’ın dikkat çektiği bu noktaya göre önümüzdeki aylarda da faiz indirimi devam edecek. Kamu bankaları Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank ile kredi muslukları sonuna kadar açılacak.

FATURASINI ÖDEYEMENLER İKTİDARI BELİRLEYECEK

Gazetecilerin ve ekonomistlerin gündeme getirdiği ekonomik kriz seçim anketlerine de yansıyor. İktidardan ve muhalefetten memnun olmayan kararsızların oranı yüzde 20’ye yaklaştı. Bu yüzde 20’lik kitle evine  yeterli gıda malzemesi alamayan, faturalarını ödemekten zorlanan milyonlardan oluşuyor. Bu yüzde 20’lik kesimi yeniden AKP’ye çekmek isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kredi musluklarını sonuna kadar açacak. Borçlu vatandaş daha da borçlandırılacak.

Bütün bu hamlelerin sonunda vatandaşa yalancı bir rahatlama yaşatılacak. Ancak döviz kuru hızla yükselecek. Enflasyon artacak. Vatandaş daha da fakirleşecek.

AKP’nin gizli seçim planı: Ekonomik krizi unutturmak  yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder