2 Ekim 2021 Cumartesi

Kılıçdaroğlu’ndan yeni KHK açıklaması: Tamamını bir haftada iade edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan KHK’lılarla ilgili yeni açıklama geldi. Daha önce “teröre bulaşmama” şartı getiren Kılıçdaroğlu, yeni açıklamasında KHK ile ihraç edilenlerin bir hafta içinde tamamını görevlerine iade edeceklerini kaydetti.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerine son verilenler, hiç kimse merak etmesin. Yargı kararları ile 1 hafta içinde tamamını görevlere iade edeceğiz” dedi.

İKTİDAR BARONLAR İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Bolu’da ‘CHP TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin baskıyla yöneltildiğini belirterek, ““Adaletle değil baskıyla Türkiye’yi yöneten bir anlayışla karşı karşıyayız. Bir uyuşturucu bataklığı var. Daha acı olan ise uyuşturucu baronları ile siyasal iktidarın işbirliği. Böyle bir tabloyu Türkiye hiç yaşamamıştı. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız” dedi.

KHK’LARIN TAMAMINI GÖREVLERİNE İADE EDECEĞİZ

KHK ile görevlerine son verilenlerle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Her sorunu çözeceğiz. Sorunların çözümünün merkezinde Türkiye Büyük Millet Meclisi var. Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine son verilenler hiç kimse merak etmesin. Yargı kararları ile bir hafta içinde tamamını görevlere iade edeceğiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. İlk seçimde inşallah iktidarız ve beraber bu mücadeleyi yapacağız” diye konuştu.

İNSANLAR KORKU ENDİŞELERİNİ AŞTI

Milyonlarca kişinin açlık sınırının altında bir gelirle geçinmeye çalıştığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Artık insanlar korku endişelerini de aşmış durumdalar. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. İşsizliğe bakıyorsunuz rekor seviyede. Akademik dünya artık Türkiye’de derin yoksulluk araştırması yapıyor. Faturalarını ödeyemeyen milyonlar var. 2014’den bu yana kişi başına düşen milli gelir sistematik olarak düşüyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir tablo hiç olmadı. Daha ağır, ciddi tablolar çıkacak önümüze. İğneden ipliğe her şeye zam geleceğini herkes biliyor artık. Bu zamların sorumlusu kim?” diye sordu.

TÜRKİYE FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ

Türkye’nin freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gittiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Biz uçuruma savrulmasına izin vermeyeceğiz halkımızla beraber çözeceğiz. Aldığımız her kararın tarafları ile konuşacağız. Buradan elektrik şirketlerine de iki sözüm var. Zam hazırlığı yapıyorlar. Onları uyarmak bizim ortak görevimizdir. Milletin sırtına çökmeye çalışırsanız, elektriğe zam yapmaya kalkarsanız bunun bedelini ödeyeceksiniz. Yarın iktidar olduğumuzda bunun hesabını soracağız” dedi.

 

 

İnfaz erteleme talebi reddedildi: Kanser hastası Ayşe Özdoğan cezaevine götürülüyor

 

Kılıçdaroğlu’ndan yeni KHK açıklaması: Tamamını bir haftada iade edeceğiz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder