2 Ekim 2021 Cumartesi

Erdoğan Rabia’yı bıraktı, Mısır ile ilişkiler hızlandı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mısır ile ilişkileri düzeltmek için Rabia işaretini bıraktı. Yıllardır miting meydanlarında oy topladığı Rabia işaretini bırakan Erdoğan, Türkiye’deki İhvanı Müslimin mensuplarını da Sisi yönetimine teslim etme sözü verdi.

BOLD – Mısır’daki darbenin ardından 2013’ten bu yana karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde yürütülen Türkiye Mısır ilişkileri hızlandı. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin gelişme gösterdiğini söyledi. Şukri, “Devam etmesini umduğumuz gelişmeler var” dedi

DEVAM ETMESİNİ UMDUĞUMUZ GELİŞMELER VAR

MBC Mısır televizyon kanalında Amr Edib’in programına telefonla bağlanan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ve Mısır Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin ikinci tur görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şukri, Türkiye ve Mısır arasındaki istikşafi istişarelerin ikinci turunda ikili ilişkiler ve bölgesel meselelerin ele alındığını ve bir değerlendirme yapıldığını kaydetti. Şukri, Mısır’ın Türkiye ile “normal ilişkiler kurmak için bir formül arayışında” olduğunu söyledi.

RABİA TARİH OLDU, ŞEHİT ESMA UNUTULDU

Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı Sisi’nin yaptığı darbe sonrası Mısır halkına seslenmişti. Erdoğan, Mısırlılardan Rabia Meydanını bırakmamalarını istedi. Rabia Meydanı’nda öldürülen Esma için canlı yayında ağlayan Erdoğan, Türkiye’deki seçim meydanlarında Rabia işaretleri yaptı. Ayrıca birçok şehrin meydanlarına Rabia Meydanı adı verildi.

Mısır ile ilişkilerin yeniden kurulması talimatı veren Erdoğan, Rabia yapmayı bıraktı. Şehit Esma’yı unuttu. Sırada Türkiye’deki Müslüman Kardeşler mensubu kişilerin iadesi var.

 

Erdoğan Rabia’yı bıraktı, Mısır ile ilişkiler hızlandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder