1 Ekim 2021 Cuma

Sayaçları okumayan yandaş firmalar zamlı tarifeyle cep dolduruyor

Saray’a yakın firmalara verilen doğalgaz ve elektrik dağıtımı halkı mağdur etmeye devam ediyor. Otomatiğe bağlanan zamlar nedeniyle ayın son haftasında okunması gereken sayaçlar gelecek ayın ilk haftasına ertelenirken, aboneler zamsız olması gereken faturayı yeni fiyat üzerinden ödemek zorunda kalıyor.  

BOLD ANALİZ – Son aylarda doğalgaza yapılan zam halkı iki kat daha mağdur etmeye devam ediyor. Doğalgaz dağıtım hizmetini Saray’a yakın firmalar veriyor. Doğalgaz dağıtım firmaları ay sonunda okumaları gereken sayaçları artık ay başına erteledi. Milyonlarca abone geçen ay kullandıkları daha uygun fiyatlı doğalgaz için şimdi zamlı fiyattan ödeme yapıyor.

DOĞALGAZA YÜZDE 15 ZAM GELDİ

Doğalgaza yine zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin ( BOTAŞ) internet sitesinde ekim ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Buna göre doğalgaza zam yüzde 15 zam geldi. Sanayi aboneleri için geçerli olacak doğalgaz tarifesi 1000 metreküp doğalgaz için yüzde 15 artışla 2 bin 358 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz için ise yine yüzde 15 artışla 2 bin 724 lira oldu.

ZAM YAPILMAYAN AY YOK GİBİ

Konut doğalgaz tarifesi, 1 Ocak 2021’den itibaren 2021 yılı haziran ayına kadar her ay yüzde 1’er ve 1 Temmuz 2021 tarihinde ise meskenler için yüzde 12, elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 oranında zamlanmıştı. Doğal gazda eylül ayı için mesken tarifesi sabit kalırken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 15 zam yapıldı. Bu ay da doğalgaza yüzde 15 zam yapıldı.

FATURALANDIRMA NASIL YAPILIYOR?

Aylık doğal gaz tüketimi doğrultusunda fatura oluşturulması için dağıtım firmaları tarafından kurulan mobil ekipler, dönemsel olarak okuma gruplarına göre sayaçları okuyor. Mahallelere göre okuma grupları dönemlere ayrılırken, ayın son haftasında okunması gereken sayaçlar artık ayın ilk haftasından itibaren okunuyor. Bu şekilde milyonlarca abone geçen ay kullandıkları zamsız doğalgaz için yeni fiyattan ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Zaman onları hep haklı çıkardı

Sayaçları okumayan yandaş firmalar zamlı tarifeyle cep dolduruyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder