2 Ekim 2021 Cumartesi

BEA, Sedat Peker’in sesini kıstı: 1 Ekim’de Soylu’ya ‘hediye’ veremedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya TBMM’nin açıldığı 1 Ekim’de “güzel bir hediye” hazırladığını söyleyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, dün bir açıklama yapmadı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la “helalleşme” videosunu da dört aydır çekmeyen Peker’e Birleşik Arap Emirlikleri’nin paylaşım yaparsa elektronik iletişimden uzaklaştırılacağı uyarısı yapıldığı öne sürüldü.

BOLD – Mayıs ayından beri AKP iktidarının yolsuzluk, usulsüzlükleri ile ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 1 Ekim’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili yapacağını açıkladığı paylaşımı yapmadı.

Gün boyu tweet atmayan Peker’in bu tavrı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekti. Peker, Haziran ayı başında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili yapacağını açıkladığı “helalleşme” videosunu da aradan geçen 4 aya karşın hâlâ çekemedi.

BEA’DAN YENİ KISITLAMA İDDİASI

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in 1 Ekim’de açıklayacağı bilgilere kısıtlama getirdiği, Peker’i başka bir hesap üzerinden dahi paylaşım yapmaması konusunda uyardığı öne sürüldü. Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Dubai yönetimi bu sefer de Sedat Peker’in başka bir kişinin hesabından da tweet atmasını kısıtladığını söyledi. Saymaz, Peker’e “Ülkede güvenlik protokolleri nedeniyle siyasi paylaşımlar yapmaması”, eğer paylaşım yaparsa “kendisinin elektronik iletişimden uzak bir yere konulacağı”nın söylendiğini iddia etti.

SOYLU İÇİN “1 EKİM’DE HEDİYEM OLACAK” DEMİŞTİ

Peker, 16 Eylül tarihinde yaptığı paylaşımda 1 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir “hediyesi” olacağını söylemişti. Peker, paylaşımında “Benim en sevdiğim hastam Süslü Sülüman, son günlerdeki tavırların doktorun olarak beni çok mutlu etti. Bu yüzden 1 Ekim meclis açılışında sana çok güzel bir hediye hazırladım. Şimdi huzur içinde tatilini yap” demişti.

DEĞİL PAYLAŞIM, İSTERSE VİDEODA ÇEKEBİLİR

Sedat Peker, video ve paylaşımları ile ilgili Birleşik Arap Emirlikleri’nin getirdiği kısıtlamaları öne sürse de Gazeteci Cevheri Güven, Peker’in video çekebileceğini ve buna BAE’nin bir şey demeyeceğini belirtti. Yaptığı son videolardan birinde Peker’le ilgili açıklama yapan Güven, Peker’in BEA’de olduğunu ve kaldığı yeri bildiğini belirtti. BEA’nın ülkelerinde sorun yaşayan organize suç örgütü liderleri ve oligarklar için özel ayrıcalıklar sunduğunu belirten Güven, Peker’in de bu nedenle BEA’yı tercih ettiğini kaydetti. Peker’in video çekimi konusunda bir engel bulunmadığını aktaran Güven, video çekmesinin kendi güvenliği açısından daha etkili olacağının altını çizdi. Güven, Peker’e bir şey olması halinde diğer mafya ve oligarklar açısından BEA’nın itibarının zedeleneceğini belirterek, BEA’nın Peker’e bir şey olmasına izin vermeyeceğini kaydetti.

HELALLEŞME VİDEOSUNU HÂLÂ ÇEKMEDİ

Mayıs ayı başında video çekmeye başlayan Peker, 6 Haziran Pazar günü yayınlayacağı videoda “Tayyip abi ile helalleşeceğiz” demiş, ancak “helalleşme olacak” dediği videoyu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile 14 Haziran’da yaptığı görüşmesinden sonra yayınlayacağını açıklamıştı. Ama aradan geçen üç aya yakın bir süreye rağmen ne video ne de yazılı olarak bir helalleşme gerçekleşmedi.

“HİÇBİR ÜLKE ALAMAZ”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ı Ağustos ayında kabul etti. Görüşme sonrası kamuoyunda Peker’in iadesi gündeme geldi. Peker ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “”Birleşik Arap Emirlikleri’nde oturum hakkım var. Hakkımda çıkarılmış herhangi bir kırmızı bülten kararı yok, uluslararası hukuka göre beni bulunduğum ülkeden hiçbir ülke alamaz” dedi.

PEKER’E SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GELDİ

Başta helalleşme videosu olmak üzere Soylu için hazırladığı “hediye”yi de paylaşmayan Peker’e sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Peker’in “susturulduğunu” öne süren paylaşımlardan bazıları ise şöyle:

 

 

Sedat Peker isterse video çekebilir

 

BEA, Sedat Peker’in sesini kıstı: 1 Ekim’de Soylu’ya ‘hediye’ veremedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder