28 Eylül 2021 Salı

Saray’ın yıllık hizmet ve personel giderlerini duyan vatandaş şaşkın: İstihdam için Saray yapmışlar

Tasarruf tedbirlerinden muaf tutulan Saray’ın Sayıştay raporuna yansıyan harcamalarını gören vatandaşlar, yıllık 2 milyarı TL’yi bulan mal-hizmet alımı ve personel giderlerine israf dedi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 30 Haziran’da yayınlanan tasarruf tedbirleri genelgesiyle devlet kurumlarında tasarrufa gidileceği açıklandı.

KENDİSİNİ MUAF TUTTU BAKANLIKLAR İSE UYMADI

Genelgeden Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Genel Sekreterliği kapsam dışı bırakıldı. Genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarına, araç kullanımından cep telefonu faturalarına, gazete ilanlarından davet ve etkinlik organizasyonuna kadar çok sayıda kalemde kesintiye gidilmesi talimatı verildi.

Bazı bakanlık ve kurumların genelgeye uygun hareket etmedikleri basına yansımıştı. Genelgeye rağmen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, lüks sedan araç kiralamasıyla gündeme geldi. Aile Bakanlığı her biri aylık 25 bin liraya 10 araç kiralandı.

SARAY’IN MAL-HİZMET VE PERSONEL GİDERLERİ

Tasarruftan muaf tutulan Saray’ın harcamaları Sayıştay raporuna yansıdı. Gazeteci Murat Ağırel’in sosyal medyadan paylaştığı harcama miktarlarına vatandaşlar inanamadı.

Ağırel paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Sayıştay’ın yayımladığı rapora göre Cumhurbaşkanlığı bütçe giderleri tablosunda Saray’ın bir yıllık mal ve hizmet alım gideri 1 Milyar 630 Milyon TL! Bir yıllık personel gideri 314 Milyon TL.”

Ekonomik krizle boğuşan Türkiye’de Saray’ın yaptığı devasa harcama sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Yıllık 2 milyar TL’ye dayanan harcamaya gelen tepkiler şöyle:

Şahap Kavcıoğlu elin parasıyla hesap yapıyor: Rezervlerimiz 30 milyar dolar arttı

Saray’ın yıllık hizmet ve personel giderlerini duyan vatandaş şaşkın: İstihdam için Saray yapmışlar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder