10 Kasım 2021 Çarşamba

AKP şehitlere bunu reva gördü: Bütün parayla Ankara’da bir daire alınamıyor

Lütfü Türkkan olayı ile ilgili TBMM Bütçe Komisyonunda konuşurken AKP’li Cevdet Yılmaz tarafından “olayı sıradanlaştırmakla” suçlanan İyi Parti grup Başkanvekili Erhan Usta, AKP’lileri şehitler için ayrılan bütçe ile vurdu.

BOLD – Şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişi ile küfür polemiği yaşayan İyi Partili Lütfü Türkkan, partisinin Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmişti. Türkkan’ın istifasıyla boşalan grup başkanvekilliğine Erhan Usta seçildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe kanun teklifi görüşmeleri sürüyor. AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan komisyonda AKP’nin şehit aileleri için ayırdığı bütçede tartışıldı.

MÜTEAHHİTTİN OLAYLA İLGİSİ YOK

Tartışma, Türkkan’ın istifasıyla sonuçlanan olaya geldiğinde Erhan Usta ile komisyon başkanı Yılmaz arasında polemik başladı. Önce müteahhit Mehmet Cengiz’in Türk Milletine ettiği küfrü anımsatan Erhan Usta, Erdoğan’ın şehit aileleri hakkındaki hakarete varan sözlerini hatırlattı. Müteahhittin olayla ilgisi olmadığını söyleyen Yılmaz ise Usta’yı son yaşanan küfür olayını sıradanlaştırmakla suçladı.

Bunun üzerine Usta, AKP’nin şehit aileleri için ayırdığı 2022 bütçesini vurgulayarak, “Şehitler için ayırdığın para 13 milyon. Bütün şehitler için koyduğun para Ankara’da bir daire almıyor” dedi.

Usta tartışma görüntülerini, “Milletin anasına küfreden yandaş müteahhittin milyarlarca dolarlık vergi borcunu silenler, şehit ve gazi yakınları için Aile Bakanlığı Bütçesine sadece 13 milyon TL ödenek koyuyorlar. Samimiyetiniz bu kadar!” notuyla paylaştı.

AKP şehitlere bunu reva gördü: Bütün parayla Ankara’da bir daire alınamıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder