9 Kasım 2021 Salı

Bitcoin 70 bin dolara gidiyor: 15 yaşındakiler bile alıyor

Haziran ayında 30 bin doların altına düşen kripto para Bitcoin, 68 bin 530 dolarla rekor tazeledi. Ethereum 4 bin 824 dolara yükseldi. Türkiye’de tarlasını, evini satanlar Coin almaya devam ediyor. ABD Bankası The Wells Fargo’nun araştırması ise dijital paralarla zengin olma hayalinin 15 yaşa kadar düştüğünü ortaya koydu.

BOLD ANALİZ –  Kripto para piyasası 3 trilyon doları geçerek tarihi seviyelere ulaştı. Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin 68 bin 530 dolarla, Ethereum ise 4 bin 824 dolarla rekor tazeledi. Bitcoin bir günde yüzde 3,5 değerlenerek 68 bin doların üzerine çıkarak 70 bin dolara göz kırptı.

ELON MUSK’UN TESLA’SINI GEÇTİ

Piyasa değeri bakımından 1,244 trilyon dolar seviyesine ulaşan Bitcoin Tesla’yı geride bıraktı. Ünlü iş insanı Elon Musk’ın Tesla’sının piyasa değeri 1,227 trilyon dolar seviyesinde kaldı. İkinci en büyük dijital para Ethereum da bir günde yüzde 2’nin üzerinde değer kazanarak 4 bin 824 seviyesini gördü.

DOLAR KARŞISINDA YÜZDE 70 DEĞER KAZANDI

Kriptolar bu yılın haziran ayında 30 bin doların altına düştü. Mayıs ayında yakaladığı önceki rekor seviyelere geri dönen Bitcoin, dalgalanmaların ardından yeni rekorunu kırdı. Her iki para birimi de haziran ayından bu yana iki katından fazla arttı. Ekim ayının başından bu yana dolar karşısında yaklaşık yüzde 70 değer kazanan Coin’ler Türkiye ve dünyada insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Kolay yoldan para kazanmak isteyenler kripto paralara yatarım yapıyor.

ETHEREUM 8 BİN DOLARA YÜKSELECEK

Bitcoin’den sonra en büyük ikinci para birimi olan Ethereum, blok zincir altyapısının kullanımının yaygınlaşmasıyla yeni rekorlar kıracak. Adını Meta’ya dönüştüren Facebook’un Ethereum’da yeni rekorlara taşıyacağı tahmin ediliyor. ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, enflasyonun yükselmeye devam etmesi durumunda Ethereum’un yıl sonuna 8 bin doları görebileceğini açıkladı.

KRİPTO ALIM YAŞI 15’E KADAR DÜŞTÜ

Dünyada büyük yatırımcılar ve emeklilik fonları kripto paralara yatırım yaparken, Türkiye’de daha çok gençler Coin’lere yöneliyor. ABD Bankası The Wells Fargo’nun araştırması Türkiye gibi ülkelerde ise dijital paralarla zengin olma hayalinin 15 yaşa kadar düştüğünü ortaya koydu. 15 yaşındaki gençler anne ve babalarının kredi kartları üzerinden kripto para alıp satıyor. Ancak Türkiye’de tarlasını evini ve dükkanını satıp Coin alanlar da bulunuyor.

BURSLARINI BİTCOİN’E YATIRAN ÖĞRENCİLER

Sosyal medyada kulaktan kulağa yayılan başarı hikayeleri kısa zamanda daha çok para kazanma hayallerini tetikliyor. Türkiye’de üniversite öğrencileri yüksek öğretim için verilen kredi ve bursları, ailesinin gönderdiği parayı hatta büyük umutlarla kripto paralara yatırıyor. Kazanan da var kaybeden de.

DAHA ÇOK KAZANMA HIRSI VE ADRENALİN

Stanford Üniversitesi’nde psikologlar dijital para dünyasındaki psikolojiyi masaya yatırdı. Bitcoin ve diğer Coin’leri alanların asıl korkusunun maddi kayıp yaşamaktan çok diğer yatırımcılardan daha az kazanmak olduğunu ortaya koydu. Psikologlar, kripto paralardaki anlık hızlı yükseliş ve düşüşlerin bağımlılık yaptığına işaret ediyor. Telefon ve bilgisayar ekranlarında kripto parayı izleyenler adrenalin ve risk faktörlerinden haz duyuyor. Bu tutku Bitcoin ve dijital paralara ilgiyi her geçen gün daha da arttırıyor.

 

Kripto para piyasasının dolandırıcılığa açık olduğu uyarısı yapan uzmanlar, yatırım yapacaklara dikkatli olma uyarısı yapıyor. Örnek olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile fotoğrafı yayınlanan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolar değerindeki kripto parayla yurtdışına kaçması gösteriliyor.

Merkez Bankası, döviz hesaplarında zorunlu karşılığı artırdı

Bitcoin 70 bin dolara gidiyor: 15 yaşındakiler bile alıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder