8 Kasım 2021 Pazartesi

Eymür’ün açıklamaları tartışmayı alevlendirdi: MİT’e bağlı gazeteciler kimler?

Eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün basındaki MİT’çilere ilişkin açıklaması sonrası önce Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, şimdi de gazeteci Lube Ayar’dan yeni iddialar geldi. Ayar, kendisinin MİT tarafından işinden atıldığını öğrendiğini iddia etti. 

BOLD – Eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün T24’den Gökçer Tahincioğlu’na yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor. Eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün medya sektöründe çok sayıda MİT’e çalışan gazeteci olduğunu açıklamasının ardından Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve gazeteci Lube Ayar’dan MİT’çi gazetecilerle ilgili açıklama geldi.

HALA YAZMAYA DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet’teki ‘MİT elemanı’ ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Atalay, “İlhan Selçuk, ‘aman ses etmeyin, her gazetede istihbaratla ilişkili kişiler bulunur, biz hiç olmazsa birini öğrenmiş, bilmiş olduk’ demişti.” ifadelerini kullandı. Atalay son olarak da, “Hala başka bir ulusal gazetede yazıyor o gazeteci” dedi.

MİKDAT’IN ADAMLARI BASINDA BAŞ KÖŞEDELER

Gazeteci Lûbe Ayar da Mehmet Eymür’den kendisinin eski MİT Müsteşar Yardımcısı Mikdat Alpay’ın talebiyle Fatih Altaylı’nın işine son verdiğini öğrendiğini söyledi. Ayar, Eymür’ün “İyi bir gazetecisin. Fakat korkarım artık senin medyada bir görev alman mümkün değil. Çünkü Mikdat’ın MİT’teki görevi medyadır. Hala onun serpiştirdiği adamlar basında baş köşelerde. Bu adamlar yaşadığı sürece sen bu mesleği unut!” dediğini kaydetti.

EYMÜR, MİT’Çİ GAZETECİLERİ ANLATTI

Gazeteci Ayar, Eymür’ün kendisine, “Sen emeğinle bu meslekte yer edinmiş birisin. Fakat herkesi kendin gibi sanma gafletinde bulunma. MİT’in olur vermediği gazetecinin önemli görevlere gelmesi imkansız” diyen Eymür, birlikte çalıştığım yayın yönetmenlerinin de aralarında bulunduğu MİT’çi gazetecileri anlattı.” dediğini aktardı.

Ayar’ın bu konu ile ilgili iddiaları şu şekilde:

ERDOĞAN’LA FACE TİME GÖRÜŞMESİ YAPAN DA MİTÇİ ÇIKTI

15 Temmuz gecesi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ‘face time’ görüşmesi yapan ve MİT’in Basın Müşaviri tarafından canlı yayında aranan Hande Fırat’la ilgili de MİT’le irtibat iddiası bulunuyor.

Cezaevindeki mahpuslara görüntülü telefon ayrımcılığı: KHK’lıların görüşmesi yasak

Eymür’ün açıklamaları tartışmayı alevlendirdi: MİT’e bağlı gazeteciler kimler? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder