13 Kasım 2021 Cumartesi

‘Benzin Avrupa’da ve bizde 1 Euro’ diyen Bakan Elvan’ı tiye aldılar

Türkiye’de ekonomik kriz derinleşirken ortalıkta gözükmeyen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan çok tartışılacak bir açıklama yaptı. Akaryakıt fiyatlarının Türkiye’de de Avrupa’da da 1 Euro civarında olduğunu söyleyen Elvan’a “Avrupa’da asgari ücret 1.600 Euro, Türkiye’de 250 Euro” tepkisi verildi.

BOLD – TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde konuşan Elvan, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili “Akaryakıt fiyatları Avrupa’da 1 Euro civarında, bizde de 1 Euro civarında. Şu anda akaryakıt fiyatları 1 doların altında” ifadesini kullandı. Akaryakıt fiyatlarını Euro üzerinden hesaplayan Bakan Elvan’a asgari ücreti de Euro biriminden hesaplaması istendi. Hesabın yapıldığı saatlerde 2 bin 825 liralık asgari ücret 250 Euro ederken, 13 Kasım itibariyle 247 Euro’ya geriledi.

ASGARİ ÜCRETİ DE EURO OLARAK VERİN

Bakan Elvan’ın açıklaması sonrası AKP Hükumetine yakın medya kuruluşlarının da benzer haberler yapmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Euro üzerinden benzin hesabı yapan kanalları hedef alan halk, “Asgari ücretleri de Euro olarak verin de görelim” çağrısı yaptı.

1 DOLARIN 10 LİRA OLMASININ SEBEBİ

AKP yetkililerinin açıklamaları sebebiyle doların 10 lirayı geçtiğine işaret eden halk, en yakın seçimde AKP’den hesap sorulması gerektiği yönünde mesajlar paylaştı.

‘Benzin Avrupa’da ve bizde 1 Euro’ diyen Bakan Elvan’ı tiye aldılar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder