9 Kasım 2021 Salı

Erdoğan seçime hazırlanıyor: Yeni Somalar yaşanabilir

Sağlık sorunları dillerden düşmeyen Erdoğan’ın son günlerde yaptığı hamlelerle seçim hazırlığı içinde olduğu iddia ediliyor. Tartışmalı TRT payını kaldıran, EYT’yi tekrar gündeme taşıyan Erdoğan’ın  kömür dağıtmaya başlayacağı da gelen bilgiler arasında.

BOLD – TRT payı gibi elektrik faturalarındaki tartışmaları kalemleri kaldıran Erdoğan’ın artık seçime hazırlandığı konuşuluyor. Sağlık durumu hala tartışma konusu olan Erdoğan’ın, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hamlesi de seçim yatırımı olarak görüldü.

EYT HAMLESİ

Erdoğan’ın iki yıl önce “Seçim kaybetsek de yokum” dediği EYT için paket hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’liler konusunda kapsam ve maliyet çalışması yapıldığını duyurdu.

KÖMÜR DAĞITILACAK

Odatv’nin AKP kulislerinden edindiği bilgilere göre, Tayyip Erdoğan seçim dönemlerinde uzun süre uyguladığı bedava kömür dağıtımına yeniden başlayacak.

Buna yönelik çalışma yapılmasını isteyen AKP üst yönetimi, artan doğalgaz maliyetlerine karşılık vatandaşa kömür dağıtarak bunu oya çevirmeye amaçladığı belirtildi.

2002 yılında iktidara gelen AKP, her seçim döneminde başta Soma kömürü olmak üzere Elbistan, Ermenek ve diğer yerlerden çıkarılan tonlarca kömürü Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtmıştı. Artan tepkiler ve maliyetler sonrasında bu uygulamadan vazgeçilmişti.

SOMA MADEN FACİASI

13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madenci hayatını kaybetti. Kaza Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan maden kazası olarak kayıtlara geçti. Soma Holding şirketlerinden Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında, patlamaya elektrikli ekipmanların sebep olduğu belirtildi. Vardiya değişimi sırasında meydana gelen yangın esnasında 787 madenci yer altında bulunuyordu.

Oyları eriyen AKP’den seçim yatırımı: Bütçede para yok, 6 milyon EYT’li emekli olacak mı?

 

Erdoğan seçime hazırlanıyor: Yeni Somalar yaşanabilir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder