8 Kasım 2021 Pazartesi

Şehide ‘kelle’ diyen şehit anasını mahkemelerde süründüren Erdoğan’ın ‘şehit’ karnesi

Şehit yakınıyla girdiği diyalog sonrası İyi Parti Grup Başkanvekili görevinden istifa eden Lütfü Türkkan üzerinden İyi Parti’yi hedef alan Erdoğan,  şehitlerle en çok sorun yaşayan lider. Şehit  anasını 2 yıl mahkemelerde süründüren, şehitlere ‘kelle’ dediği için 2 kez ceza alan Erdoğan’ın, 36 İdlib şehidini andığı konuşmasında kahkaha atması büyük tepki toplamıştı.

BOLD – İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına ettiği küfrün yankıları sürüyor. İyi Parti’den bugün konuya dair bir açıklama daha geldi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu yaptığı açıklamada; “Partimiz kurulduğu günden beri çeşitli itham ve hakarete maruz kaldı. Ancak hiçbir gerekçe Lütfü Türkkan’ın yaptığı hatayı görmezden gelemez. Biz hatasının bedelini ödeyen bir partiyiz. Yanlışı yapanı görevden çekmeyi bilir. Bugün de Türkkan’ı görevden çekiyoruz. Bizim kitabımızda böyle bir küfrün, hakaretin yeri yoktur. Biz hata yapanları makamdan çekiyoruz” dedi.

İktidar partisi AKP ve Erdoğan, konu hakkındaki gelişmeleri yakından izliyor. Erdoğan, Türkkan’ın grup başkanvekilliğinin yanı sıra milletvekilliğinin de sonlandırılmasını istiyor. AKP’li sosyal medya hesapları ise Türkkan ve İyi Parti aleyhine kampanya yürütüyor.

PAKİZE AKBABA 2 YIL YARGILANDI

Öte yandan Erdoğan ve AKP’nin şehit karnesi ise oldukça zayıf. Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba’nın, 4 yıl önce CHP tarafından düzenlenen Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’nda kürsüden Erdoğan’ı eleştirmesi AKP’yi ve Cumhurbaşkanını kızdırdı. Akbaba, Erdoğan’a hakaretten 2 yıl boyunca yargılandı. Akbaba daha sonra beraat etti.

ERDOĞAN’A KELLE

Tayyip Erdoğan, 2000 yılında Avustralya’da yaptığı radyo konuşmasında, şehit askerler için “kelle” ifadesini kullandı. Vatandaşların şikayeti üzerine Erdoğan hakkında dava açıldı. Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde sonuçlanan davada, davacı vekilinin istemini yerinde bulan mahkeme, dönemin Başbakanı Erdoğan’ı 6 davacıya ayrı ayrı 3’er yeni kuruş ödemeye mahkum etti.

TÜRKİYE AĞLARKEN ERDOĞAN GÜLÜYORDU

27 Şubat 2020 tarihinde Suriye’nin İdlib kentinde TSK’ya düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 34 asker şehit oldu. Olaydan 2 gün sonra İstanbul’da AKP milletvekilleri ile buluşmasında yaptığı konuşmada şehit sayısının 36’ya çıktığını açıklayan Erdoğan’ın espri yapması ve gülmesi tepki çekti. Sosyal medyada “Ne Gülüyorsun Erdoğan” etiketine kısa sürede yüzbinlerce tepki paylaşımı yağdı.

TABUT BAŞINDA SİYASET

Erdoğan, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 16 Ağustos 2015 tarihinde şehit olan Özel Harekat Şubesi’nde görevli komiser Ahmet Çamur’un Trabzon’un Çaykara ilçesindeki cenaze törenine katıldı. Şehidin tabutuna yaslanan Erdoğan mikrofonu alarak muhalefeti eleştirmişti. Erdoğan’ın tabut başında siyaset yapmasına tepki yağdı.

Eymür’ün açıklamaları tartışmayı alevlendirdi: MİT’e bağlı gazeteciler kimler?

 

Şehide ‘kelle’ diyen şehit anasını mahkemelerde süründüren Erdoğan’ın ‘şehit’ karnesi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder