11 Kasım 2021 Perşembe

Musk anket sonrası 5 milyar dolarlık hisse sattı

Sosyal medya hesabından takipçilerine dünyadaki yoksullar için Tesla’nın hisselerinin yüzde 10’unu satıp satmama ile ilgili bir anket düzenleyen Elon Musk, satış yönünde çıkan anket sonrası şirketteki 5 milyar dolarlık hissesini sattı. 

BOLD – Tesla’nın patronu Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı anketin ardından şirketteki 5 milyar dolarlık hissesini sattı. Musk açıklamasında, satışın, hisse senetleri opsiyon işlemlerinden doğan vergi yükümlülüklerini karşılamak için yapıldığını duyurdu.

DAHA ÖNCE PLANLANAN BİR İŞLEM

Dünyanın en zengin insanlarından Tesla’nın patronu Elon Musk, şirketteki 5 milyar dolarlık hissesini elden çıkardı. Satış, Musk’ın Twitter’daki 63 milyon takipçisine, şirket hisselerinin yüzde 10’unu satıp satmamayı sormasından birkaç gün sonra geldi. Musk düzenleyici kuruluşa gönderdiği açıklamada, satışın, hisse senetleri opsiyon işlemlerinden doğan vergi yükümlülüklerini karşılamak için yapıldığını ifade etti. Açıklamada ayrıca işlemlerin eylül ortasında benimsenen daha önceden ayarlanmış bir işlem planına dayanarak yapıldığı da kaydedildi.

SÖZÜNÜ YERİNE GETİREBİLMESİ İÇİN EK SATIŞ YAPMASI GEREKİYOR

Musk’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ankette, hisseleri satmasının tavsiye edilmesinden beri Tesla’nın hisseleri yaklaşık yüzde 16 değer kaybetti. Ankete 3,5 milyon kişi katılmış ve katılımcıların yüzde 58’i Musk’a hisselerini satmasını önermişti. Dünyanın en değerli otomotiv şirketi olarak görülen Tesla’ya, 1 trilyon dolardan fazla değer biçiliyor. Musk’ın Tesla’daki hisseleri şirketin yüzde 60’ına tekabül ediyor. Musk’ın sözünü yerine getirebilmesi için ilave hisse senedi satışı yapması gerekiyor.

 

İşkence mağduru Zabit Kişi: Hakkımı ararken hukuk ve vicdanı olmayan insanlarla karşılaştım

Musk anket sonrası 5 milyar dolarlık hisse sattı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder